Titanic

16 april 1912

Titanic is gezonken

De Titanic is gezonken want ze zijn tegen 43 km per uur tegen een ijsberg gebotst. Er zijn maar 706 mensen overlevenden van de 2227 mensen. Er waren niet genoeg reddingsboten om iedereen te kunnen redden.

De Titanic is gezonken op 14-15 april

In de nacht van 14 april 1912 voer de Titanic over zee. Het weer was kalm en de lucht was helder. De kapitein had de koers iets naar het zuiden bijgesteld vanwege een aantal waarschuwingen voor ijsbergen in het gebied. Op een gegeven moment zagen twee matrozen in het kraaiennest een grote ijsberg. De stuurman maakte een scherpe bocht naar links om de ijsberg te ontwijken. Maar het was al te laat. De ijsberg schraapte de rechterkant van de boot en de boot krakte open. Langzaam aan liep de boot vol water. De boot helde steeds verder over naar een kant.

Weetjes over de Titanic

Was 269 meter lang en woog zo’n 66.000 ton.Op het schip was plaats voor zo’n 3500 passagiers. Maar er waren maar 20 reddingsboten waarmee. in totaal zo’n 1178 mensen vervoerd konden worden.

Het werd tijd om het schip te verlaten. De eerste reddingsboot nam 28 mensen mee. De meeste passagiers dachten namelijk dat de Titanic veiliger zou zijn dan zo’n kleine roeiboot. Er paste 40 mensen in de reddingsboten maar veel boten vertrokken met veel minder passagiers. Twee uur later was de hele Titanic gezonken. Slechts 706 mensen hebben de ramp overleefd.