Zonnestraal

Efficiënt gebruik maken van de zon

Waarom kiest ook u voor Zonnestraal?

Zonnestraal is een nieuw bedrijf op het gebied van zonnepanelen. Wij bieden u hightech-zonnepanelen die het beste uit de zon halen. De panelen worden voor u bij u thuis geplaatst dus het kost u verder geen moeite. Ook krijgt u bij Zonnestraal 40% subsidie op uw aankoop van zonnepanelen. Naast de panelen installeren wij ook een opslagboiler bij u thuis. Deze boiler neemt de taken van uw ketel thuis voor een groot deel over, maar uiteraard op zonne-energie. Zonnestraal heeft vakkundige mensen in dienst en is gekeurd door het TNO, zo bent u altijd verzekerd van hoge kwaliteit zonnepanelen en installatie. Onze systemen zijn op zo'n manier ontworpen dat ze gemakkelijk aan elkaar kunnen worden gekoppeld voor het gewenste rendement, en het plaatsen kost maar 8 uur tijd. Door de zonnepanelen van Zonnestraal kunt u dus flink in energiekosten besparen!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan vaak uit twee lagen. Deze lagen bestaan meestal uit silicium, dat ook weer op drie verschillende manieren kan worden bewerkt voor een hoger rendement. Doordat er daglicht op schijnt, dus niet per se zonlicht, ontstaat er een reactie waarbij energie wordt opgewekt. Deze reactie is het absorberen van fotonen in de zonnecellen. De opgewekte energie wordt doormiddel van een omvormer (zie afbeelding hieronder) aan het elektriciteitsnet gekoppeld en omgezet in wisselspanning. Deze wordt vervolgens toegevoegd aan uw elektriciteitsnetwerk thuis en de opgewekte stroom is direct bruikbaar Als er teveel stroom wordt opgewekt, wordt de stroom die niet wordt gebruikt doorgesluisd naar het energiebedrijf. Mocht een aansluiting op het elektriciteitsnet onmogelijk zijn door de locatie of door te hoge kosten, dan wordt er een accu gebruikt die stroom op kan slaan. Zo bent u op elk moment voorzien van zonne-energie!


Big image

Het rendement

Een goed systeem is onderhoudsvrij, dat houdt in dat u eigenlijk niet meer uit hoeft te geven dan de installatiekosten. Maar hoe lang duurt het dan voordat u de kosten weer heeft terugverdiend? Dat ligt aan een aantal factoren.
  • De hoek waarin de zonnepanelen gericht staan.
  • Het soort paneel dat wordt gebruikt.
  • Het achterliggende systeem. (Als de opslag vol is, werkt het paneel voor niks)
  • Zoninstraling en het aantal zonuren.Deze factoren zijn bepalend voor de hoogte van het rendement van uw zonnepaneel. Doordat de prijs van stroom vrijwel elk jaar stijgt wordt uw rendement des te hoger. Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen, zit u al gauw op een besparing van honderden euro's per jaar en heeft u de zonnepanelen vaak onder de 10 jaar terugverdiend. Daarna kunt u dus genieten van 16 tot 20 jaar gratis zonne-energie!

Stap ook eens binnen in onze showroom!

U bent natuurlijk altijd van harte welkom in onze showroom. Hier zult u altijd door een deskundige worden geholpen en waarbij u bovendien met al u vragen terecht kunt. Uiteraard kunnen zij u advies geven en u alles vertellen over onze hightech-zonnepanelen.