MIJN FANTASIE STAD

BOOMTOPIA

GROEN, NATUUR, BOOMHUTTEN

Op deze flyer zie je de veluwe in de toekomst. In onze fantasie wereld kunnen mensen wonen op de veluwe in boomhutten. Wij zorgen ervoor dat alles mogelijk is op de veluwe.
Big image

DE VELUWE

De Veluwe 1

PLATTEGROND

VOEDSELVERBOUWING

De grond is vruchtbaar op de veluwe daar zorgen de bomen voor, hierdoor kun je daar gemakkelijk groente verbouwen. In onze stad ook nog een station staat kunnen er zo ook bepaalde etenswaren naar de stad vervoerd worden. De best bereikbare stations in de buurt zijn Harderwijk, Amersfoort, Arnhem en Apeldoorn. Doordat we in onze stad meer verbouwen dan we zelf verbruiken kunnen we dat weer verkopen zodat er ook handel is. Water zuiveren we daar zelf. Daar hebben we waterleidingen aangelegd.

WONEN, WERKEN EN AFSPRAKEN

Er wonen is onze stad zo ongeveer 1500 mensen. Dat is niet heel veel, maar dat kan ook niet. Mensen willen toch veel privacy en het bos is niet heel groot. Er kunnen daarom ook niet veel mensen meer bij. De oudere mensen verhuizen daarom ook vaak naar de stad. De boomhutten zijn groot genoeg voor grote gezinnen. Als je een grote boomhut wilt moet je natuurlijk wel een duurdere huur betalen. De huur van een boomhut ligt tussen de 750 en 2000 euro. De prijs wordt bepaald door de ligging en de grootte van je boomhuis.

Veel mensen die in de boomhutten wonen moeten natuurlijk ook werken om de huur te kunnen betalen. Je heb verschillende banen, je kan werken in de stad of in de bouw of je heb een eigen bedrijf. Noem het maar op, alles is mogelijk.

De afspraken zijn duidelijk voor iedereen. We hebben regels waar iedereen zich aan moet houden. Als iemand dat niet doet krijgt hij of zij een boete. Als het heel ernstig is moeten ze naar de gevangenis. De gevangenis zit in de grootste en hoogste boom. Je kan er niet ontsnappen.

ONDERWIJS

Het onderwijs zit niet allemaal bij elkaar. Het gaat net als de rest van Nederland. Basisschool, middelbare school en je vervolg opleiding. Alle vervolgopleidingen zitten wel bij elkaar, dus MBO, HBO en de Universiteit. De scholen zijn wel modern. Zo zijn de scholen heel open door al het glas dat daar in zit, wat weer energie opwekt. Er zijn helemaal geen boeken meer waar je uit kunt leren. Alles gebeurd online.

GESCHIEDENIS

De Veluwe is beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland. De Veluwe heeft ongeveer een oppervlakte van 1000 km². De Veluwe bestaat uit stuwwallen die zijn ontstaan in de ijstijd. Het gebied bestaat uit veel bossen en mooie landschappen.

Mensen ontdekte deze mooie landschappen al snel en wilde er huizen plaatsen om zo in het mooie landschap te kunnen wonen. Er werden boomhutten gemaakt in plaats van stenen huizen. Zo werd het natuurgebied niet beschadigd en paste het beter bij het landschap. Deze boomhutten werden pas in 1985 gebouwd. Het werden grote boomhutten en het werd al gauw een leuk en gezellig stadje. De architecten van deze boomhutten waren:

Jim Bakkum

Willie Snijder

Roy Donders

Zij kwamen met het idee om deze boomhutten te bouwen. Veel mensen waren eerst tegen het bouwen van huizen, omdat dat het natuurgebied beschadigde. Toen kwamen deze 3 architecten op het idee om boomhutten te maken. De mensen waren nu tevreden en vonden het zelfs een heel leuk idee. De eerste boomhut werd gemaakt met veel trots en is dus ook het middelpunt van het hele boomhutstadje.

Er komen tot de dag van vandaag nog steeds meer boomhutten bij. Door de leidingen die door de boomhutten lopen is iedereen voorzien van water. De energie komt van zonnepanelen en windmolens.

Big image

HET VERVOER

Naar de binnenstad met de trein

Er zijn ook twee oude stationnetjes. De ene is alleen voor naar de stad, en de ander voor buiten de stad. Deze treinen rijden rechtsstreeks naar de binnen en- buitenstad, er zijn geen tussenstops. Zie het als een soort metro/tram voor door de stad en een trein die daarbuiten rijd. Het station staat natuurlijk wel gewoon op de grond.

CULTUUR

Big image

Restaurant ''De Boomhut"

Restaurant ‘De boomhut’ is in de zomer een tapas restaurant en in de winter wordt het restaurant omgetoverd tot winter restaurant. De gerechten zijn aangepast aan het seizoen. Er worden verschillende gerechten geserveerd, niet alleen vis en vlees, maar ook vegetarische gerechten.

In het restaurant kun je boven, beneden en buiten zitten.

Big image

Het terras van restaurant ''De Boomhut''

Wanneer in de zomer het ‘terras’ open is kun je in een apart hokje zitten. Je het je eigen kleine cabine waar je kunt eten. Deze cabines zitten om het restaurant heen.

MUSEA

MUSEUM

In onze buurt zullen er twee musea zijn. Op de foto hiernaast zie je een museum waar je overdag over het gebied kunt uitkijken, de uitkijktoren. Ook is dit de grootste energiebron van de stad. Bovenop de toren zitten namelijk zonnepanelen.


`S avonds kun je alles te weten komen over de geschiedenis van onze buurt. Je wordt omringd door lichten tijdens je reis door dit museum.

UITGAAN

Big image

CLUB TREE

Op de Veluwe kun je in de bomen uitgaan. Via een brug kom je bij Club Tree. Elke vrijdag en zaterdag avond worden hier feesten gegeven. Mensen kunnen deze Club ook huren voor verschillende gelegenheden.

Big image

HET BUURTHUIS

Voor de wat ouderen bewoners is er ook een uitgaansgelegenheid beschikbaar. Woensdag tot en met zaterdag avond kun je hier gezellig een drankje drinken en daarnaast is er ook een kleine dansvloer waar je kunt dansen. Op elke doordeweeks dag is dit gebouw een opvangcentrum voor jongere kinderen.

HET SLOTWOORD

Kom nu naar het geweldige Veluwe! Er is hier veel te doen en iedereen is welkom. Het is hier erg gezellig en we hebben goed contact met iedereen. Je kan hier ook vooral komen voor je rust. Het is een zeer rustige omgeving, maar als je even de gezelligheid wilt opzoeken kan je snel en makkelijk naar de stad. De stad heeft veel winkels en je kan er natuurlijk lekker even wat drinken. Het uitgaan kan altijd. Met de beste clubs en de beste dj’s is er altijd wel een feestje wat je niet kunt missen!