Nieuwsbrief het Baken

April 2013

Nieuwe Mensenborrel

28 mei organiseren we in samenwerking met het Wijkplatform Snel & Polanen / Waterrijk en de gemeente Woerden een borrel voor mensen die het afgelopen jaar nieuw zijn komen wonen in Snel & Polanen en Waterrijk. Hiermee hopen we te bereiken dat deze mensen met elkaar in contact komen. Daarnaast willen we als Baken gastvrij zijn en dit ook op deze manier laten zien. Mensen komen zo een keer bij ons over de vloer en dit verlaagt wellicht de drempel voor een volgende keer. Daarnaast zullen we ons als Baken kort presenteren op de borrel, evenals het wijkplatform.


We hopen ongeveer 50 mensen te verwelkomen. Voor de avond zoeken we nog twee mensen die voor de catering willen zorgen. Dat houdt in: koffie/thee zetten en schenken en wijn/bier/fris en versnaperingen klaarzetten.

Het zou mooi zijn als we als Baken ook op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de activiteit.

Opgaves hiervoor graag mailen naar ferdinandverboom.hetbaken@gmail.com.

Lunch in het Baken

Zondag 14 april hebben we voor het eerst een lunch in het Baken gehouden. Er waren ongeveer 30 mensen op af gekomen en het was erg gezellig. We hebben gesmuld van de door Heidi en Barend bereidde lunch.

De volgende lunch is op zondag 26 mei. Inloop en koffie vanaf 11:30. De lunch duurt van 12:00 tot 13:00. Wij hopen weer veel mensen te kunnen verwelkomen.


We hopen met de lunches zo veel mogelijk verschillende mensen in de wijk met elkaar in contact te brengen en net als bij de ‘nieuwe mensenborrel’ de drempel van het Baken te verlagen voor geïnteresseerden. Daarnaast is het natuurlijk ook een goede gelegenheid om de vastere bezoekers van activiteiten van het Baken beter te leren kennen. En het scheelt wat gedoe thuis, want eten moet je toch!


Let op: je moet je opgeven voor de lunch. In het Baken hangt een intekenlijst, via http://www.facebook.com/events/520420178003977/?fref=ts kan je je ook opgeven of stuur een mail naar ferdinandverboom.hetbaken@gmail.com. Vermeld er bij met hoeveel volwassenen en kinderen je komt.

Alternatieve samenkomsten

Goede Vrijdag

In het Baken proberen we naast de reguliere samenkomsten ook op andere manieren invulling te geven aan ons geloof of onze zoektocht daar naar. Op Goede Vrijdag 2013 hebben we samen met kunstenares Judy van Vliet een gang langs schilderijen van Jezus’ kruisweg gemaakt. Er waren zo’n dertig mensen op af gekomen. We hebben een mooie avond beleefd.

Samenkomsten

5 en 19 mei zijn er weer reguliere samenkomsten in het Baken.

5 mei zal Ferdinand Verboom voorgaan. Het is dan bevrijdingsdag. Elk jaar kiest het nationaal comité 4 en 5 mei een jaarthema. Dit jaar is het thema: ‘vrijheid spreek je af’.


Vrijheid wordt gehandhaafd door afspraken tussen mensen. Eigenlijk hangt de hele samenleving aan elkaar van afspraken tussen mensen. Geschreven en ongeschreven regels. Al die ‘afspraken’ bevorderen lang niet altijd onze vrijheid.


Hoe wordt je echt vrij?! Daar gaan we het 5 mei over hebben.

Om alvast in de stemming te komen een playlist met bevrijdingsliederen:

Kleine groepen

Inmiddels zijn er drie kleine groepen van start gegaan. Twee gemengde groepen (jong/oud, man/vrouw door elkaar) en een vrouwengroep. De groepen zijn in een opstartfase waarin we elkaar beter leren kennen en nadenken over wat voor activiteit er bij elke groep past. De groepen zijn altijd open om je bij aan te sluiten.

Daarnaast is er ook nog een mannengroep. Deze is ontstaan in samenwerking met andere kerken in Woerden. We hebben al een paar keer een mooie avond gehad met goede gesprekken over wat ons als mannen bezighoudt.


Wil je meer weten over één van deze groepen neem dan contact op met Ferdinand Verboom of met de groepsleiders:
Meer informatie?

Als je meer wilt weten over een van bovenstaande dingen of andere zaken, of als je je wilt afmelden voor de nieuwsbrief, kan je contact opnemen met Ferdinand Verboom.