Santa Joaquima

Vedruna Girona

SANTA JOAQUIMA

Joaquima de Vedruna va neixer a Barcelona el 16 d'Abril del 1783 al carrer de l'hospital i va morir el 28 d'agost en el 1854. Era una religiosa catalana, fundadora de la Congregació de les Germanes Carmelites de la caritat.

Provenia d'una família benestant d'arrels cristianes profundes, pertanyent a l'aristocràcia i la burgesia intel·lectual de la ciutat. Va ser la cinquena de vuit fills. El seu pare, Llorenç de Vedruna i Mur, era un notari públic reial a de Barcelona. Va ser educada a la a la seva casa amb la seva mare, Teresa Vidal i Comas, que va intentar fer madurar l'extraordinària sensibilitat humana i espiritual de la seva filla. Als 12 anys va sol·licità de ser admesa al Monestir de monges Carmelites de l'Encarnació, al carrer de l'Hospital, al costat de casa seva, però no la van poder acceptar per la seva poca edat.

És va casar el 1799 amb Don Teodoro de mas, un jove natural de Vic. Despres del matrimoni van neixer nou fills. A causa de la guerra d'independencia es van traslladar de Barcelona al Manso Escorial en el 1808.

SANTA JOAQUINA DE VEDRUNA 1