Neteja de deixalles espacials

Les deixalles espacials,poden causar un problema a l'órbita

Perquè és necessari?

Cal netejar les deixalles espacials, perque poden causar un problema per l'órbita, també poden ser un problema per a nous satel·lits que realment es necessite. És important netejar-les perque aquestes deixalles són un estorb, són trossos de altres satel·lits, que s'han enviat anteriorment i que han fallat, han deixat de funcionar o senzillament no han servit per a res, per això tenim que buscar una solució per recollir totes les deixalles, perque poden perjudicar al mediambient. S'estima que hi han 100 millons de peces orbitan per el voltant de la Terra, 8 mil d'aquests són satèl·lits, i 560 d'aquest són satèl·lits productius la resta no valen.

És important que quan l'orbita estigui neta, i tornem a enviar màquines, siguin recollides si no han fet el treball que era necessari.

Cable electrodinàmic

L'operació consisteix en acoplar a aquestes deixalles al cable, que és capaç d'aprofitar el magnetisme de la Terra per generar arrossegament i reduir progressivament la velocitat a la qual encara segueixen orbitant els satèl·lits obsolets o les fases d'un sol ús dels coets.

D'aquesta manera, els faria retornar a l'atmosfera terrestre, on es desintegrarien.

  • Per elaborar el cable, JAXA ha comptat amb el suport d'una empresa d'Hiroshima (sud del país) famosa per fabricar xarxes de pesca d'alta qualitat. La companyia, Nitto Seimo, ha trigat gairebé 10 anys a crear aquest cable, format per tres finíssims fils d'alumini de 0,1 mil·límetres de gruix cadascun, mitjançant l'ús de la maquinària que s'utilitza per confeccionar l'aparell.

Els promotors d'aquest mètode

Els promotors d'aquest mètode és l'Agència Japonesa d'Exploració Espacial (JAXA), aquesta agència ha inventat aquest mètode per a retirar les deixalles espacials.Japó començarà el proper mes un experiment per retirar amb un cable electrodinàmic els residus espacials que comencen a acumular-se en l'òrbita terrestre a nivells cada vegada més perillosos. Per a això, l'Agència Japonesa d'Exploració Espacial (JAXA) té previst llançar el proper 28 de febrer un satèl·lit dissenyat per localitzar trossos de brossa espacial, resultat de la gran quantitat d'objectes llançats a l'espai per diferents països i organitzacions en les últimes dècades, i fer que es desintegrin.

Quins aventatges i quins inconvenuents té aquest mètode

Aventatges:

  • Està disenyat per a localitzar troços de brossa espacial.
  • És capas de aprofitar el magnetisme de la Terra per arrastrar i reduir la deixalla espacial.
  • Aquest cable els retorna a l'atmòsfera terrestre on es desintegren.
Inconvenients:

  • Pot ser un precès llarg i lent.
  • Aquest aparell trigarà en ser construit.
  • No pot portar molta càrrega, es a dir, no pot transportar moltes deixalles a la vegada.

Cost d'aquest mètode

Aquest mètode per a netejar les deixalle espacial pot ser bastant elevat, ja que requereix molta feina, molts materials, molta gent per a fer-ho.

L'Agencia Japonesa d'Exploració Espacial (JAXA) ha públicat un presopost molt aproximat al preu que vindria a ser el real, però com encara no està fabricat aquest cable electrodinàmic, no podem donar un preu exacte.