Magazin centrale termice

Unde gasesc centrale termice Sibiu?

Este bine sa stii ca pentru a monta o astfel de centrala termica ai nevoie de o retea de curent electric performanta astfel ca este posibil sa fii nevoit sa refaci bransamentul la energia electrica inainte de montare. Pe de alta parte, este bine sa ai in vedere faptul ca o astfel de centrala consuma destul de multa energie electrica, fapt care se va reflecta in costul facturilor. Chiar daca initial e nevoie de o investitie mai mare intrucat aceste centrale au mai multe componente (cazan, pompe circulatie, robineti, puffere, vase expansiune, sisteme de siguranta- supape de siguranta, vana de descarcare termica de securitate, termometre, manometre, termostate), combustibilul este mai ieftin astfel ca, in timp, costurile se amortizeaza.

Metoda de incalzire prin Centrale termice pe gaz

Cazanele din otel cu gazificare sunt cazane destinate incalzirii locuintelor familiale si a altor obiective similare avand puteri pana 95 Kw si este destinat exclusiv arderii lemnului (orice tip de lemn uscat, in principal busteni). Prin constructia speciala a drumurilor de fum si a utilizarii unui ventilator de exaustare aduc bustenii de lemn in starea de gazeificare procesul in care hidrocarburile usoare sunt degajate din lemn si participa la ardere iar randamentul creste astfel cu 10-15 % fata de cazanele traditionale cu combustibil solid. Gazeificarea lemnului necesita o functionare constanta si stationara a cazanului. Pentru a asigura o astefel de cerinta este necesara utilizarea unui rezervor termic suplimentar (PUFFER) care sa inmagazineze excesul de caldura produs de cazan si de asemenea sa se regleze debitul de curgere si temperatura pe conducta de retur a cazanului pentru prevenirea formarii condensului.

De regula, centrala termica pe combustibil este amplasata intr-o incapere separata ce trebuie sa respecte anumite norme legale: aceasta trebuie prevazuta cu o priza de aspiratie aer si una de ventilatie, o usa metalica cu deschidere spre exterior precum si cu un cos de fum la care se racordeaza cazanul pe lemne. Sunt cele mai utilizate tipuri de Centrale termice in rate. Un avantaj al acetui tip de centrala il reprezinta gama variata existenta pe piata. Astfel, exista centrate termice pe gaz cu tiraj natural, cu tiraj fortat, in condensatie, cu camera etansa de ardere, cazan de pardoseala, preparare instantanee de apa calda menajera sau cu boiler. Pe de alta parte, centralele termice in condensatie utilizeaza caldura vaporilor de apa continuti de gazele arse eliminate. Acest lucru duce la reducerea consumului de gaz si implicit la reducerea emisiilor de noxe astfel ca pot fi montate si in camere mai mici.

Centrale termice in condensatie

Atunci cand decizi sa achizitionezi un boiler electric, exista anumite criterii in functie de care vei putea face alegerea potrivita. Astfel, la cumpararea unui astfel de aparat, destinat incalzirii apei menajere, este important sa tii cont de capacitatea de stocare a apei, de puterea boilerului, de temperatura de lucru maxima, de presiunea de lucru maxima, eventual de marca, de tipul montarii (verticala sau orizontala), dar si de pret.Totusi, este esential sa retii ca timpul de incalzire al apei va fi cu atat mai ridicat cu cat capacitatea de stocare este mai mare. Astfel, in cazul unui boiler electric cu capacitate mica (maxim 30 litri), apa se va incalzi la o temperatura de 45 C intr-un interval de pana la 70 minute. Boilerele electrice cu capacitati superioare limitei de 30 litri ajung sa incalzeasca apa chiar si in 3 ore si 50 minute (pentru un aparat cu o capacitate de 100 litri).

boilere electrice Sibiu o metoda eficienta de incalzire

Totul este gestionat cu ajutorul unei unitati electronice de control (minicentrala electronica).Minicentrala, dotata cu display, este conectata la doi senzori de temperatura pentru a masura si controla in permanenta temperatura apei in partea de jos si de sus a rezervorului si are urmatoarele functii:permite programarea a doua intervale orare zilnice de functionare (posibilitatea beneficierii de tariful de energie bi-orar); Gama de boilere electrice este intr-o varietate foarte larga. Acest tip de boilere termoelectrice Sibiu sunt folosite in special pentru locuinte, insa se pot instala si in spatii mai mari, de tipul restaurantelor. Modelele de boilere cu acumulare sunt si ele o alegere buna. Datorita sistemului de acumulare a apei, aceste boilere garanteaza ca veti avea apa calda menajera de fiecare data cand doriti.

Informatii despre programul rabla centrale

Capacitatea de stocare a apei a unui boiler poate varia considerabil, iar alegerea ta va trebui sa tina cont de necesitatile personale sau ale familiei. In situatia in care ai nevoie de un volum mare de apa calda, devine evident faptul ca un boiler cu o capacitate cat mai mare (spre exemplu, 200 litri) iti va fi cat se poate de util. impul de incalzire al apei va fi cu atat mai ridicat cu cat capacitatea de stocare este mai mare. Astfel, in cazul unui boiler cu capacitate mica (maxim 30 litri), apa se va incalzi la o temperatura de 45 C intr-un interval de pana la 70 minute. Boilerele electrice realizeaza incalzirea apei calde cu ajutorul energiei electrice. Aceste boilere electrice Sibiu reprezinta o solutie rapida, usor de instalat si de folosit.Boilerele cu acumulare sunt avantajoase deoarece veti avea tot timpul o rezerva de apa calda pe care sa o folositi.

Cazanele cu gazeificare realizeaza gazeificarea lemnului (ardere inversa) si combustia gazogenului (gazului de lemn), rezultat in camera de ardere. Aportul de aer este controlat de un ventilator de aer (exhaustor). Cazane cu gazeificare dotate cu exhaustor de fum si serpentina de racire, pentru protectie impotriva supraincalzirii. Aerul introdus de ventilator este dirijat pe doua canale de aer aerul primar (canalul superior) permite arderea de jos in sus (in masa) a lemnului si trecerea gazului de lemn prin duza refractara, iar aerul secundar (canalul inferior) ajuta la arderea gazului de lemn; Cazanele au doua compartimente despartite de o placa de beton refractar prevazuta cu duze de ardere; compartimentul superior are rol de magazie de combustibil si camera de gazeificare, iar cel inferior camera de ardere unde are loc arderea propriu-zisa a gazului de lemn; camera de ardere principala este conceputa astfel inca gazele de ardere sa parcurga cele doua cai convective pentru o mai buna cedare a caldurii catre agentul termic, fiind apoi evacuate catre cos.

Astfel, avem un sistem perfect si extrem de rapid. Acesta preia surplusul de energie, previne pierderea de caldura obisnuita care apare cu rezervoare tampon standard si cedeaza caldura inmagazinata in functie de nevoile dumneavoastra. Acestea sunt aspectele care caracterizeaza un tanc modern.Datorita integrarii usoare, ofera o reducere enorma a eforturilor de instalare si se micsoreaza semnificativ costurile de instalare. Instanturile electrice au dimensiuni mai reduse si pot fi montate mai aproape de punctul de utilizare, ceea ce permite de asemenea, economisirea timpului, energiei si apei prin reducerea lungimii instalatiei.

Tag: Centrale termice in rate cazane pe peleti Sibiu Magazin centrale termice