Smore voor nieuwsberichten

Delft

Met de tool van smore (www.smore.com) kun je eenvoudig een nieuwsbericht maken. Deze tool kun je inzetten bij een van de fictie-opdrachten.


Door Nicolette Wensveen

Smore is een nieuwe tool waar leerlingen in het onderwijs veel mee kunnen. Je kunt er bijvoorbeeld poster, flyers en nieuwsberichten mee maken. Je eindproduct kun je ook eenvoudig embedden in de wiki.


Een account aanmaken is eenvoudig. Gebruik het e-mailadres en het wachtwoord van school. Je hoeft verder alleen je voor- en achternaam in te vullen en klaar is Kees!


Binnen Smore moet je wel de juiste optie selecteren. Klik in de balk bovenaan op 'New Flyer' en vervolgens op 'News Bulletin'.


Schrik niet van alle mogelijkheden voor je nieuwsbericht. Je hoeft in principe alleen een titel, een plaatsnaam, een lead (vetgedrukt), de naam van de journalist (jouw naam dus) en een nieuwsbericht te typen. Je mag foto's toevoegen en je kunt ook andere kleurtjes instellen. Maar dat is niet verplicht.


Wanneer je klaar bent met je bericht, klik je rechts op 'Done editing'. Bovenaan zie je dan een knop met 'embed'. Hier kun je de code uithalen om in de wiki te zetten. Daarna kun je nog gewoon iets wijzigen aan je bericht. Je klikt dan rechts op 'Update page' en de nieuwe versie wordt bewaard. Als je de wikipagina ververst, zie je dat ook het geëmbedde bericht is bijgewerkt. Zo kun je aan het bericht blijven schaven tot het helemaal perfect is!


Veel plezier met Smore!