Futur gastronòmic

"El silencio es el sonido de una buena comida"

"Fa algo més de quatre dècades, l'acte de menjar no es valorava com ara"

L'octubre del 2013, en la futur fest de Londres el xef vasc, Andoni Anduriz, va donar una xerrada sobre el que menjarem en un futur, on va dir algunes coses com que fa anys pensaven que actualment ens alimentaríem a base de pastilles de colors, menjar ràpid i eficient i evidentment que això no és cert.

"La clau del futur la té ara la cuina 'tecnoemocional' "

"La cuina ha sigut sempre un reflexe de la societat", assegura Aduriz. "De mode que la resposta a la pregunta obligada ('Com menjarem en el futur?') és encara més àrdua de el que sembla... Digueu-me com serà la societat del futur i os diré com menjarem".

La cuina 'tecnoemocional'

'Tecnoemocional' és un moviment culinari de principis del segle XXI, on el gran representant és Ferran Adrià.

El que volen aconseguir els cuiners d'aquest moviment és fer que els seus comensals s'emocionin gràcies als seus plats.

Un plat de menjar tecnoemocional estimula tots els sentits: els gustatius (salats, dolços, amargs i àcids); el tacte, amb contrasts de temperatura i textures; l'olfacte creant fums, aires i essències, i sobre tot la vista, creant colors, formas i enganyant visualment al consumidor.

Big image

Ferran Adrià

Ferran Adrià Acosta, és un cuiner prestigiós i innovador.Era xef i copropietari del restaurant El Bulli, situat a Cala Montjoi, a Roses (Girona), distingit amb tres estrelles a la Guia Michelin i millor restaurant del món segons el Top 50 de la revista Restaurant. Els projectes futurs anunciats per Ferran Adrià passen per la creació d'una fundació per la recerca gastronòmica.

Creador de noves tècniques culinàries, com la deconstrucció, les escumes amb sifó i l'esferificació, és el primer cuiner del món a parlar de creació en cuina i cuina creativa. Considerat pels especialistes el millor cuiner del món en l'actualitat, és anomenat de vegades l'alquimista de la cuina.

Tècniques vanguardistes

David Muñoz: "asquerosamente perfeccionista y competitivo"

El xef David Muñoz és un altre dels cuiners del futur que fan plats impensables. Considera que la seva cuina no es troba en cap moviment culinari,és simplement el que ell imagina, el que ell crea.

Tenia un restaurant en Madrid, DiverXO, encara que ara esta en Londres amb el seu restaurant StreetXO, ja que segons ell, quan algo funciona bé, es té que deixar darrera i avançar, inclús deixant tres estrelles Michelin en DiverXO, ell està hi ha volcat a Londres per triunfar en lo més alt.


Abaix deixo el vídeo que va crear per descriure la seva cuina:

Restaurante DiverXo | Chef David Munoz