Gedragscode en Beroepscode

Myrthe Jansen

Beroepscode

De beroepscode. In elk beroep heb je bepaalde regels, maar je hebt regels waar je je altijd aan moet houden. Ik vind dat de beroepscode. Hoe gedraag je je op je werk? Wat doe je als je ergens mee zit?

Op je werk gedraag je je netjes. Je zorgt dat je verzorgd op je werk komt en dat je vriendelijk bent. Als jij vriendelijk bent tegen je collega's, dan zijn hun ook vriendelijk tegen jou.

Met een probleem moet je nooit blijven zitten. Ga naar je leidinggevende of je baas. Praat er over, anders blijf je er mee lopen.

Gedragscode

Hoe gedraag je je?

Niemand is hetzelfde.

Iedereen gedraagt zich anders. Hoe moet je je eigenlijk gedragen?

Het is veel fijner als je je vriendelijk gedraagt. Je hoeft niet per se tegen iedereen 'hoi' te zeggen, maar kijk gewoon vriendelijk. Natuurlijk lukt dit niet altijd. Je hebt van die dagen dat je gewoon niet lekker in je vel zit, maar probeer dan niet meteen iedereen af te katten. Kijk hoe je tegen je vrienden doet. Als je zo tegen anderen doet, is dat veel fijner. Ook is het fijn dat je er netjes bijloopt. Als je er vies en slordig uitziet dan is dat ook niet fijn voor je vrienden of voor andere mensen. Je gedrag bepaalt heel veel. Ook hoe mensen je zien. Dus denk bij je zelf: 'Hoe wil ik dat mensen mij zien'? Zo denk ik altijd. Wees jezelf!

Meer informatie?