PERILL : DEIXALLES ESPACIALS...

UN NOU MÈTODE (CLEANSPACE ONE)

INTRODUCCIÓ

Està clar que a tothom encara ens impressiona la posada en òrbita d’un satèl·lit. Veure l’enlairament d’un coet sempre ens crea la sensació d’admiració per la ciència humana. Això està bé, però tal i com ens recorda la llei de conservació de l’energia, res és gratuït. Un dels peatges qu hem de pagar, és l’augment constant de les deixalles espacials: satèl·lits que ja no funcionen, parts d’altres naus, peces inservibles, deixalles de les estacions espacials… Tot això, representa un problema de seguretat per les noves missions, però també planteja una pregunta: si ens preocupa la contaminació de la Terra, no ens hauria de preocupar la de l’espai que l’envolta?

QUE SÓN I PER QUÈ SÓN PERILLOSES?

La brossa espacial o deixalleria espacial, són objectes creats per l'home que estan actualment en òrbita al voltant de la terra però que no tenen cap tipus d'utilitat pràctica.

La brossa espacial està formada per quasi qualsevol cosa, que pot anar des d'etapes senceres d'un coet o satèl·lits fora de servei, fins a fragments d'explosions, capes de pintura, residus provinents dels acceleradors sòlids, líquid refrigerant de satèl·lits amb generadors nuclears i altres petites partícules.


Són perilloses perquè la proximitat d'un fragment de brossa espacial, que finalment va passar a només 250 metres de l'estació espacial internacional (EEI), va obligar ahir els 6 o 7 tripulants a evacuar la plataforma i buscar refugi a les naus Soiuz que hi ha acoblade.

La presència en òrbita terrestre d'abundants residus de satèl·lits i fragments de coets, coneguts com a brossa espacial, així com el pas de meteorits, obliga amb relativa freqüència a corregir l'òrbita de la plataforma per evitar col·lisions.

MÈTODE I EXPLICACIÓ

El mètode escollit és la construcció del vehicle recol·lector de deixalles espacials, CLEAN SPACE ONE.

El projecte consistirà en que el transport sortirà de la terra i tindra que recullir la brossa amb una mena de ret o xarxa per atrapar-la, o un braç mècanic.

Aquesta nau, no estarà tripulada, si no funcionarà per cameres que serveixen per detectar les deixalles espacials que van sense control i poder-los capturar de forma autònuma i segura, ja que si estigues tripulada podria ser un problema per la persona.

La nau recullidora serà una mena de quadrat 10cm·10cm·10cm,

Com a coriusitat els creadors de la nau han fet que tingui una funció de recullir la brossa com el joc de Pac-man o comecocos.

Un cop fet tot això la misió de la nau seria llençar totes les deixalles cap a Terra, perquè un cop entresin a l'atmòsfera, es desintagresin.

Els creadors diuen que la primera nau CLEAN SPACE ONE, sera llençada en òrbita l'any 2018.

ALGUNES IMATGES DEL MÈTODE ESCULLIT

FUNCIÓ

Com ja hem dit com a coriusitat, la funció de la nau CLEANSPACE ONE, és semblant a la del joc de Pac-man, es va menjant les deixalles, per desprès fer-les desepereixer.

Si que no totes les deixalles estàn quietas, sino hi han algunes que estàn en constant moviment i poden arribar a alcançar fins els 7 km/h, per aixó la funció de les cameres és que detectin aquestes deixalles per capturar-les amb seguretat.

Big image

A MÉS...

PROMOTORS

Aquest treball no hauria sigut possible sense els nostres increibles promotors que ens han ajudat a fer que el nostre projecte s' inicisies i a fer-l'ho creixer. També ens han ajudat molt a recaudar diners mitjançant organització per salvar al món i garantir millor seguretat al planeta, ja que el projecte de CLEANSPACE ONE és molt car i costarà 8 millons de dolers.


Els principals promotors són:

-LAUSANNE (promotor principal que va desenvolupar la nau)

-SWISS SPACE SYSTEMS (promotor encarregat del diseny del sistema de llençament per la nau CLEANSPACE ONE)

AVENTATGES I INCONVENIENTS

Tot el projecte té tant avantatges com inconvenients i són aquests...


AVANTATGES:

-Més senzill

-Més fàcil a l'hora de natejar la brossa.

-Poques complicacions a l'hora de controlar la nau ja que es 80% automàtica i està controlada per cameres que detecten la brossa, nomès cal anar-la de mica en mica controlant que tot vaigi bè.

-Procès que ja se sap que funcionara bè o bastant bè, i no com altres nous que mai s'han fet i poden haver-hi complicacions a l'hora de la misió.


INCONVENIENTS:

-Més durader i cal molt de temps.

-Projecte costos (8 millons d'euros)

-Es necessita diposit de banzina per la nau i aixó també puja el presupost.

-Per cada deixalla o cada unes poques cal que la nau entri a l'atmosfera per desintegrar-les.

COST DEL PROJECTE

El projecte està estimat al preu de 8 millons de dolers.


El cost del projecte inclou:

-LA NAU

-LES CAMERES

-LA XARXA O BRAÇ MECÀNIC

-ELS CONTROLS MANUALS I AUTOMÀTICS...


Però no inclou:

-ELS SOUS DELS NOSTRES INGENIERS, INFORMATICS, MECÀNICS,EMPRESARIS...

-PROPAGANDA

Big image

COM PODEM COL·LABORAR ?

Si voleu col·laborar podreu envia diners a la web oficial de CLEAN SPACE ONE on els diners recaudats seran destinats aquest mètode de neteja espacial i a altres per un món millor i perquè els satèlits puguin estar en òrbita sense que explotin a causa de les deixalles.