Het nieuwste scherm

OLED scherm

Wil jij het hebben?

Wij kijken uit naar de technologie Oled. Oled wordt gezien als de opvolger van plasma en LCD schermen met uitstekende zwartwaarden en een zeer hoog contrast. Daarnaast zorgt Oled voor meer diepere kleuren en een scherper beeld. Wil jij een scherm hebben met prachtige kwaliteit? Dan is Oled een aanrader voor je.
Big image

Wat is het OLED scherm

Oled is een technologie dat word toegepast in schermen. Oled zorgt voor diepere kleuren en scherper beeld. De tv's met een Oled scherm hebben naast groen, rood en blauwe ook witte pixels waardoor de helderheid hoger wordt. Een tv met een Oled scherm kan je een duurzaam product noemen, omdat het erg lang mee gaat. Ook is het scherm veel dunner doordat de pixels zichzelf verlichten. Er is geen backlight meer nodig.


Oled schermen worden gezien als de opvolger van LCD, LED en plasma schermen. Deze televisie combineert alle voordelen van LCD, LED en plasma televiesies met elkaar: geen responsetime, onbeperkte kijkhoek, natuurgetrouwe kleuren en daarnaast zijn de schermen zeer plat vergeleken met LCD, LED en plasma schermen.

Duur product

Diverse technologie bedrijven vinden het erg duur om Oled schermen te verwerken in hun tv's. Samsung is daar één van. Samsung vindt het erg duur om de nieuwe schermtechnologie te verwerken in hun consumentenproducten. Daardoor heeft Samsung in mei gepauzeerd met het produceren van Oled schermen.


Omdat Samsung heeft gepauzeerd met het produceren van Oled schermen, kan LG hun marktaandeel vergroten. LG heeft daarom integendeel tot Samsung juist geïnvesteerd in Oled-productie.

Big image

Kansen en bedreigingen

Er is een grote kans dat er steeds meer producenten gaan investeren in Oled schermen. Zij zien het als een goede mogelijkheid om een hoger marktaandeel te krijgen in dit sector. Omdat er meer Oled televisies of schermen wordt geproduceerd kan ook de prijs omlaag gaan, wat ervoor zorgt dat consumenten het gaan aanschaffen.


Omdat steeds meer bedrijven gaan innoveren komt er steeds meer soorten producten. Er wordt al nagedacht om quantum dot-schermen te produceren. Dat is een grote bedreiging voor producenten die Oled schermen produceren.

Toekomst van Oled technologie

Samsung zou zich volgend jaar richten op het quantum dot-scherm. Pixels geven alleen licht als dat nodig is. Bij bijvoorbeeld lcd-schermen is de verlichting constant aan. Quantum dot-schermen zijn hierdoor zuiniger en hebben een beter kleurbereik.


Omdat veel consumenten geen oled televisies willen aanschaffen, omdat het zo duur is moesten producenten een goedkoper product hebben dan Oled schermen.


Quantum dot-schermen wordt een directe concurrent van Oled schermen, maar in de toekomst wordt de Oled technologie ook toegepast in telefoons waardoor ze ook een goede marktaandeel kunnen krijgen in de smartphone industrie.


Doordat er speciale halfgeleiders wordt toegepast kunnen de schermen om de randen van smartphones en tablets worden gevouwen, waardoor de fysieke knoppen op de zijkanten niet meer nodig zal zijn. Ook is het mogelijk om berichten te bekijken aan de zijkant van je scherm.

Big image

Social media

Ik ben zelf niet van plan om een televisie aan te schaffen met een oled scherm, omdat ik het nog erg duur vind. Ik zou het wel leuk vinden om een oled televisie te hebben.


Door het te delen op social media kunnen we meer mensen informeren over oled schermen. Laat een reactie achter wat jij denkt over oled schermen en of je van plan bent om het aan te schaffen.