Sanatatea dentara

Inplantul dentar

Ce este un implant dentar?

Dintii lipsa are efect negativ de la aspect pana la vorbire. Este foarte important sa inlocuim dintele care a fost indepartat in urma extractiei pentru ca aceea "lipsa" poate discredita intrega cavitate bucala provocand o supracrestere a dintilor invecinati. Pe deasupra marea majoritate a omenilor aflati in acesta situatie sunt de parere puntile si coroanele nu sunt tocmai comfortabile, mai exact nu fuctioneaza la fel ca un dinte inlocuitor. Un implant poate stabiliza fuctionarea corecta a tuturor fuctiilor cavitatii bucale.
Implantul este o piesa din titan(100% bio-compatibil), sub forma unui surub care poarta rolul radacinii dintelui artificial. Realizarea implantului are loc odata cu vindeacarea completa a extractiei. Interventia chirurgicala se realizeaza prin doua etape.
- in prima etapa dureaza aproximativ o ora; se introduce implantul in os dupa care se macheaza cu gingia.
- cea de-a doua etapa are loc dupa minim trei luni; se aplica bontul protetic desupra implantului
In mod obisnuit oricine isi poate face un implant dentar, in principal conteaza cantitatea si calitatea osului receptor. Implantul dentar este acceptat de corp, nu poate fi pusa problema ca la un transplant. Acest tip de operatie este cea mai buna alegere pentru a inlocuii un dinte iar rata de succes este forte mare comparativ cu alte interventii chirurgicale stomatologice.

Importanta unui implant dentar