Blauwe Plekken

Anke de Vries

Inhoud:

Het gaat over een meisje Judith, die heel veel problemen heeft thuis. Regelmatig met haar moeder, haar moeder slaat haar altijd en steekt de schuld altijd op haar,... Maar tot op een dag nodigt Michiel een klasgenoot haar uit bij hem thuis. Toen ze mee ging, wist ze dat een " gezellig gezin " bestond. Ze werden alvast goede vrienden. Maar durfde hem niets te vertellen over de omstandigheden bij haar thuis.
Later weet ze door haar tante dat ze goed op het broertje van haar moeder lijkt. Deze was als kind door het ijs gezakt en is zo dood gegaan. De oma ( oma van Judith) steekt het op haar moeder. Daarom is de moeder geestelijk ziek.


Wil je het gevolg weten? IS BOEK LEZEN!!!
Big image

Personages:

Hoofdpersonen:

Judith
, een meisje van ongeveer 12 jaar, woont bij haar moeder samen met haar 2-jarige broertje Dennis. Haar vader heeft ze nooit gekend. Ze zit in groep 8. Stille meid en verlegen omdat ze niet wilt dat iemand haar blauwe plekken ziet.

Michiel, een eerlijke jongen. Open jongen. Klasgenoot van Judith.


Judiths moeder, streng, slaat Judith altijd. Ze wilt haar niet slaan maar door haar verleden slaat ze haar.

Bijpersonen:

De meester, heeft Judith altijd gesteund, hij vond het nooit erg als ze te laat was, ze kon altijd met hem spreken.

De buurvrouw, wist alles wat er thuis bij Judith gebeurde, want soms was ze er bij toen ze ruzie hadden.

Eigen mening:

Ik vond het een ontroerend verhaal, spannend en verdrietig. Deze boek laat je inbeelden dat jij erin bent, je leeft dus mee in het verhaal. Het toont je dat je moet opkomen tegen je ruzie's enz...
Het is ook een zielig boek want als je je voorstelt dat iemand zo mishandeld wordt....
Er zitten heel spannende stukken in het verhaal. Bijvoorbeeld als haar moeder wist dat de radio aan stond, dan ben je benieuwd hoe ze zal reageren ( ook al weet je dat ze zal slaan). Voor al de mensen die dit boek nog niet gelezen hebben dan raad ik het ze zeker aan want je leeft je helemaal in het boek in en het leert je ook dat slaan niet altijd de oplossing is, maar dat je het dan erger maakt.

Een filmje (trailer van het boek).

trailer blauwe plekken, anke de vries