Haarimplantatie

Voor nog meer haar

Haarimplantatie voor een beter uiterlijk

Wil niet iedereen er, vanaf een bepaalde leeftijd, jonger uitzien? Een hele industrie daaromheen maakt enorme omzetten. Van kleding, fitness tot plastische chirurgie. De botox is niet aan te slepen en haarimplantatie wordt langzaam aan net zo normaal als een schoonheidsbehandeling (overigens doorgaans ook met het oog op jonger uitzien). Een jonger uiterlijk is overigens niet een trend van de laatste jaren. De mensheid houdt zich al eeuwig bezig met een jonger uiterlijk. Kleding moet ertoe bijdragen, maar zeker het uiterlijk is van het grootste belang. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de haren. Indien men geen haaruitval heeft, wordt men grijs en dan zijn er velen die hun haar verven. Maar het grootste probleem, en dat al vanaf het begin van de mensheid, is toch wel haaruitval. Men lijkt wel bereid om alles te doen om dit op te lossen of tegen te gaan. Al zo lang er mensen leven bestaat kaalheid en haaruitval en probeert men daar iets tegen te doen. Echter bijna altijd zonder resultaat. De meest vreemde samenstellingen van smeersels zijn bedacht, vaak enorme onprettig ruikend, geen enkel middel had enig resultaat. Veel soorten shampoo achtige vloeistoffen zijn uitgevonden, echter met hetzelfde resultaat als de smeerseltjes. Eigenlijk lijkt het accepteren van kaalheid de beste oplossing, maar blijkbaar is dit zeker niet eenvoudig, dus blijft het aantrekkelijk om een oplossing te bieden. En een pruik is nou ook niet iets wat echt gelukkig maakt, dus dat is ook geen oplossing.

Tegenwoordig
Wanneer u dus toch wat meer begroeiing op uw hoofd wilt hebben, dan bent u nu nog aangewezen op de huidige methodes als haarimplantatie en haartransplantatie. Misschien dat er in de toekomst andere technieken uitgevonden worden, maar dat zal zeker nog heel lang duren. Voor deze methodes worden uiteenlopende technieken gebruikt. De ene soms goedkoper en succesvoller dan de andere. Veel mensen gaan voor een behandeling naar het buitenland met het idee dat het voordeliger zou zijn. Echter over de kwaliteit wordt dan niet nagedacht en ook bij de moeizame communicatie wordt niet stil gestaan. Bijvoorbeeld wat wilt u doen wanner het haar toch niet blijft staan, u weet niet of dit normaal is en u wilt hier vragen over kunnen stellen. Het verschil in prijs tussen een Nederlandse kliniek is rond de € 1.000,- ten opzichte van een kliniek in Turkije. Begeleiding, niet alleen gedurende de behandeling, maar zeker ook vooraf en achteraf is juist bij haarimplantatie belangrijk. Tevens is het zeker erg prettig wanner de behandeling niet al te pijnlijk is.

Vroeger
In de geschiedenis is haar altijd een belangrijk statussymbool geweest en nog steeds. Of het nu sociale, financiële, geslachtelijke of professionele status betekende, het werd altijd gezien als een teken van succes. En dit lijkt al te beginnen met de holbewoners. Enkele jaren terug werd door

het bevroren, en daardoor gemummificeerde, lichaam van een man ontdekt, aan de Oostenrijks Italiaanse grens. Hij kreeg de naam Ötzi. Bij het onderzoeken kwamen ze tot hun verbazing tot de ontdekking dat het lichaam uit het Neolithicum stamde, hierdoor was het meer dan 5.000 jaar oud. Daarvoor hadden de wetenschappers echt gedacht dat het lichaam slechts een paar jaar oud was, door de verzorgde baard en relatief korte kapsel van de holbewoner. Hieruit bleek dus dat zelfs aan haarverzorging werd gedaan in de prehistorie. Haar was en is nog steeds belangrijk!

4000 jaar geleden waren de Egyptenaren al op zoek naar manieren om kaalheid te voorkomen. De eerste bekende methode om haaruitval tegen te gaan stamt uit ongeveer 1500 voor Christus. De Egyptenaren moesten een mengsel van uien, ijzer, menie, honing en albast slikken nadat een magische spreuk uitgesproken was om de zonnegod goed te stemmen. Iets later rond 1100 voor Christus wat het populair de hoofdhuid in te smeren met vetten van verschillende dieren, onder andere die van leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, steenbokken, slangen en ganzen. Nog geen haarimplantatie, maar toch het eerste gebruik van organische stoffen. Er werden steeds meer en andere recepten bekend om haargroei terug te krijgen.

Voor meer informatie: http://www.haarimplantatieoffertes.nl