Geen Oled-Tv's meer in 2015?

Nieuwe generatie Televisies

De Oled TV is de nieuwe generatie in de tv-wereld. Oled beeldschermen zijn veel dunner omdat het oled materiaal zelf licht uitstraalt hebben ze geen achtergrondverlichting meer nodig. Doordat het materiaal zelf licht uitzendt kunnen grote schermen toch heel erg dun gemaakt worden. LG heeft een Oledscherm uitgebracht van 139 cm (55inch) waarvan de dikte te vergelijken is met een 2 euro munt. De kwalitiet van het beeld is veel beter dan die van normale tv's, dat komt vooral door het grote contrast. In de donkere delen van het scherm zie je zelfs nog goed de details. De oled tv's hebben ook een grote kijkhoek. LG en Samsung hebben zelf al gebogen Oled schermen gemaakt.

Samsung stapt uit de Oled-markt

Volgens een artikel op de website van nu.nl gaat Samsung geen Oled televisies maken in 2015. Volgens Samsung is de nieuwe schermtechonologie nog te duur om het op de markt te brengen voor de consumenten. De mensen met een normaal inkomen kunnen de Oledschermen nog niet kopen.

LG gaat wel door met produceren

De makers van het grootste Oled-scherm gaan wel door met het produceren van de televisies. Doordat LG een 2e productielijn heeft gestart kunnen de Oled-schermen efficiënter worden gemaakt en kost de productie veel minder. Doordat de productie minder gaat kosten kunnen ook de prijzen van de televisies omlaag. De prijzen lagen eerst rond de acht- a negenduizend euro en door die 2e productielijn kan dei prijs zakken naar een wat betaalbare drieduizend euro.

Is de Oled-Tv echt beter?

De Oled-televisies zijn wel degelijk beter. Doordat het contrast en de resolutie zo hoog zijn is de kwaliteit van het beeld heel erg mooi, je kunt vanuit elk oogpunt naar de televisie toe kijken en volledig het beeld zien. Natuurlijk niet als je aan de achterkant staat...

NUtech had de tv een weekje in huis en dit is wat zij er van vonden.


  • Het uiterlijk van de tv is geweldig, Hij is 55 inch groot en heel strak en modern.
  • In de voet van de televisie zit een speaker maar volgens NUtech voegt de voet geen meerwaarde toe.
  • Het geluid is wat matig omdat de speakers die er in zitten niet heel groot kunnen zijn, omdat de televisie natuurlijk zo dun is.


Conclusie : De curved oled-tv van LG is een van de beste, zo niet de beste die je momenteel kunt kopen. Randzaken zoals de afstandbediening, de apps en de mogelijkheid om 3d te kunnen kijken zijn prima in orde. De tv heeft alleen 2 kleine minpuntjes.


  1. De prijs, €8999 is wat aan de dure kant voor een televisie.
  2. De voet, door de voet kun je de televisie niet ophangen en dat vind NUtech jammer.

Zijn de Oledschermen betaalbaar voor mensen met een gemiddeld inkomen?

Nee, nog niet. LG is er wel mee bezig om de televisies goedkoper te maken, maar de schermen zullen niet binnen een jaar of twee jaar net zo duur zijn als de normale lcd-schermen.