Ontharen

Methoden en behandelingen

Tijdelijke ontharingsmethoden

  1. Depileren, waaronder de methoden scheren, schuren, knippen en ontharingscrème/ -spray vallen. Wanneer je onthaart door middel van scheren, schuren of knippen noem je dit mechanisch ontharen. Ontharen met ontharingscrème/ spray is chemisch ontharen. Bij depileren worden haren verwijderd tot het niveau van het huidoppervlak. Hierbij wordt alleen de haarschacht verwijderd, dit is het deel dat buiten de huid steekt (zichtbaar wordt).

  2. Epileren, waar je gebruik kunt maken van het (automatische) pincet, koude of warme hars. Harsen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Wanneer je epileert verwijder je het haar tot onder het huidoppervlak, je verwijdert zowel de haarschacht als de haarwortel. Epilatie heeft langer effect dan depilatie doordat hierbij een nieuw haartje gecreëerd moet worden. Als bij epileren de haarpapil wordt beschadigd is er een grote kans dat hier geen nieuwe haar meer ontstaat.

Behandelingen

Er zijn verschillende lichaamsdelen die u kunt ontharen. U heeft bij mij de keuze uit het ontharen van de oksels, armen en/of benen met de methode epileren. Wij gebruiken hiervoor warme hars die we op uw huid aanbrengen en daarop een strip bevestigen die er weer af wordt getrokken en deze zo de haren met haarwortel meenemen. De overig haren die de hars niet gepakt heeft verwijderen wordt door middel van een pincet verwijderd.

Interesse?

Lijkt u het wat om een keer onthaard te worden door middel van harsen? Twijfel niet en laat het mij weten! Ik ben een leerling op het RijnIJssel college te Arnhem en volg de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het meebrengen van modellen dus bent u hier voor in? Neem dan contact met mij op, ik ben te bereiken met het volgende nummer: +31640668976.