11. Hedwyg van Groenendaal

Web ABC

Wie is Hedwyg van Groenendaal?

Hedwyg van Groenendaal is de oprichtster van Via Milia (internet en webdesign bureau).

Ze is schrijfster van 13 boeken die over het internet gaan. Ze schreef onlangs haar 3e editie van de bestseller Presenteren met Prezi.

Ook was ze vaste columnist voor het tijdschrift Webdesigner Magazine.

Hedwyg vindt haar passie in het makkelijk en toegankelijk maken van tools en technieken op het internet die voor veel mensen moeilijk zijn. Oftewel usabilty.

Een korte Biografie

Ze vond de ultieme uitdaging in het opzetten van een eigen internet- en webdesignbureau, Via Milia. Via Milia heeft diverse internet- en intranetprojecten gedaan voor zowel nationale als internationale klanten (onder andere IB-groep, Provincie Noord-Brabant, Philips, FlexRay Consortium).


Al vanaf de start van haar bedrijf in 1996 werd ze door diverse opleidingsinstituten gevraagd als docent. Hierdoor heeft ze niet alleen veel kennis en ervaring opgedaan, maar weet ze precies waar de behoeften liggen bij de webdesigners en sitebouwers. In januari 2000 opende ze dan ook haar eigen Internet Opleidingscentrum met trainingen op het gebied van webdesign. Daarnaast is Hedwyg een veelgevraagd docent en spreker.


In oktober 2001 verscheen haar eerste boek Flash ActionScript. Een boek geschreven voor flashdesigners die wilden leren programmeren in ActionScript. Dit boek was gebaseerd op Flash 5. In mei 2003 verscheen haar tweede boek Webdesign van concept tot realisatie, een handleiding hoe u een goed doordacht Internet Project Plan schrijft als basis voor een succesvolle website. Inmiddels heeft Hedwyg nog meer boeken geschreven over o.a. Flash,
Quentin Jong A Tai

MM1C