Det Danske Valg

Hvad har vi at se frem til? hvad er der at se tilbage på?

VALG!

Rød mod Blå! Venstre mod Socialdemokraterne! Hvert 4. år er der valg i Danmark hvor de 8 partier kæmper om de 179 mandater som der er at fordele mellem dem! Den side med flest mandater vinder selvfølgelig valget!

Hvad siger meningsmålingerne?

ifølge de nuværende meningsmålinger så ligger blå blok med 100 mandater mens rød blok har 75 mandater! Det er en kæmpe vending fra sidste valg hvor mandaterne lå med 89 til rød og 86 til blå! nu tænker du sikkert at der mangler da 4 mandater! men det er fordi at man ikke medregner Grønlands og Færøernes mandater i meningsmålingerne!

Den nuværende regering

OPPOSITIONEN!

Hvad menes der med oppositionen?

Oppositionen består af den del af regeringen som er imod den nuværende regering, som på lige nu er den røde regering! Og siden at der er en rød regering betyder det at den blå side af regeringen er oppositionen! Ordet stammer fra det engelske Opponent som betyder modstander eller fjende, i kamp relaterede situationer!

Skæbnepartiet!

Som et af de helt afgørende partier har vi enhedslisten! Enhedslisten har vist at de sagtens kan hælde til den blå side selvom de officielt er med den røde blok! Derfor har jeg valgt at kalde dem for skæbnepartiet, for det kan faktisk meget vel være dem som afgøre hvorvidt den røde regering bliver eller forsvinder!
Big image

Forhandlinger!

Hen mod slutningen af valget sker der det at de forskellige partier begynder at forhandle! for hvis de kan få de 90 mandater så danner de jo den nye regering! så må man lave nogle aftaler, som sjældent tilfredsstiller alle parter, men gør de får en smule indflydelse

Hvad gør medierne?

Mediernes indflydelse

Medierne har en kæmpe indflydelse da de har en langt større påvirkning på vores hverdag! Vi ser efterhånden alting gennem medierne, og hvis et medie har en mening, vil det med næsten 100% sikkerhed reflektere lidt af sine meninger på det!
Big image