Heineken en social media

De voordelen van het gebruik van sociale media voor Heineken

Waarom zetten wij deze stap?

Heineken behoort tot een van de bekendste bierbrouwers ter wereld, het is daarom van belang dat wij ook met de tijd mee gaan. Daarom is er voor gekozen om actief bezig te gaan met sociale media omdat wij denken dat we daar als bedrijf veel voordeel uit kunnen halen. Er zijn verschillende redenen waarom sociale media goed is voor het bedrijf, dit zijn enkele voorbeelden: 1. Het merk Heineken bekender maken
  Door actievere het sociale media te gaan gebruiken hopen wij het merk Heineken nog bekender te maken. Hierdoor zullen de consumenten wellicht sneller geneigd zijn om het product te kopen als ze in de winkel staan omdat ze al eerder van hebben gehoord. Dit is dus gunstig voor de omzet.

 2. Analyseren van de consumenten
  Met behulp van sociale media is het een stuk makkelijker geworden om te kunnen onderzoeken hoe consumenten denken over de producten die wij verkopen. Op deze manier kunnen we onze strategie aanpassen indien dit nodig is. Zo kunnen we de klanten altijd het beste blijven bieden.

 3. Het koopgedrag van onze klanten beïnvloeden
  Het is bewezen dat het gebruik van sociale media een positief effect heeft op het koopgedrag van de consument. Dit kan dus ook weer zorgen voor een omzetverhoging.

 4. Het werven van nieuwe medewerkers
  Een groot deel van de bevolking bevindt zich op verschillende sociale media om te zoeken naar een baan. Linkedin is een goed voorbeeld voor een platform dat gebruikt wordt om te zoeken naar een baan. Door mee te gaan in deze trend kan het voor Heineken ook makkelijker worden om nieuw getalenteerd personeel aan te trekken. Het is daarom van belang dat wij als bedrijf hierin mee gaan. Het personeel is natuurlijk de drijfveer van het bedrijf, daarom is het belangrijk dat we altijd opzoek blijven naar de beste mensen voor ons bedrijf.

Waar gaan we ons op focussen?

Woorden van uw CEO

'We zijn als bedrijf al tijden goed bezig, we behoren tot de top van onze branche en daar willen we ook graag blijven. Tijden veranderen, met name ook door de komst van social media. Sinds kort doe ik zelf ook aan social media, en ik heb er de voordelen van ingezien. Omdat we als bedrijf graag bij de top willen blijven gaan we inzetten op social media. Op naar een toekomst met Heineken op alle social media!'


Jean-françois van boxmeer