X-Stream

Dagdeel 3

Jan Bommerez

- Wat betekent het voor jou dat we opschuiven naar een ideeentijdperk?

Dat bekent voor mij dat als er problemen zijn er moeilijk oplossingen worden bedacht of dat ze helemaal geen oplossing kunnen bedenken waardoor het allemaal erg ingewikkeld word. en daardoor veel tijd word verloren.

De informatie dat er een probleem is dat kan iedereen verwoorden en ze weten ook dat het opgelost moet worden.


Bij het iedeentijdperk dan komen al de problemen aan bod en word er naar gekeken wat de mogelijk heden zijn en hoe we moet die mogelijkheden het probleem kunnen oplossen.


Op deze manier maak je het leven veel gemakkelijker! om te denken uit mogelijkheden i.p.v. uit beperkingen en problemen.


- Geef een voorbeeld uit jouw opleiding waaruit blijkt dat je al onderdeel bent van het ideeën tijdperk

Omdat Heerenveen een kleine groepen waren hebben ze besloten om die te sluiten dat was een goed idee omdat leerlingen onderling ook erg veel leren en als de klas maar uit 3 personen bestaat dan is het moeilijk om van elkaar te leren.


- Geef een voorbeeld uit je opleiding waaruit blijkt dat je achterloopt en nog helemaal leeft in het informatietijdperk.

In Leeuwarden zijn er te weinig computers op de afdeling toerisme en elke keer worden er weer een paar computers ergens neergezet maar daarmee is nog niet heel het probleem opgelost want ik probleem blijft. dit gebeurd ook met de lokalen, er zijn te weinig lokalen waardoor de computer ruimte ook als lesruimte word gebruikt waardoor er veel computer bezet zijn en dan kunnen andere leerlingen niet gebruik maken van deze ruimte en computers.


- Geef aan wat de consequenties heeft voor ondernemen.

Als je in probleem blijft denken dan blijf je in een negatieve sfeer en denk je dat alles fout gaat. Als ondernemers juist positief en vanuit ideeën denkt ben je veel positiever en kijk naar de positieve dingen van een probleem. Op die manier hou je de moed beter en blijf je gemotiveerd.