Kinderwens bij mensen met beperking

folder voor mensen met een beperking die kinderen willen

Onderzoek naar opvoeding mmb

Het eerder genoemde onderzoek uit 2005 laat zien dat in een derde van de gezinnen

waarvan één of beide ouders een verstandelijke beperking heeft, de opvoeding goed genoeg verloopt. In tweederde van de gezinnen zijn problemen, in ruim de helft van die gezinnen is sprake van een bedreiging van de ontwikkeling en bemoeienis van de Raad voor deKinderbescherming.

Big image

Oefenpop

Mensen die zich afvragen of ze wel goed voor een kind kunnen zorgen kunnen een oefen pop aanschaffen, dit is een hulpmiddel om een kinderwens bespreekbaar te maken.Een cliënt kan echter misschien wel in staat zijn om een baby te verzorgen, maar als het kind opgroeit zullen er meer en andere problemen gaan spelen. Hulpverleners moeten daarom voorkomen dat toekomstige ouders het verzorgen van de pop zien als een examen of een test: 'Als je voor de pop kunt zorgen, kun je ook voor een kind zorgen.'

Hulp bij uw vragen over uw kinderwens

als u vragen heeft kunt u hier na vragen bij het ouder kind huis in Oss. Ben niet bang om om hulp te vragen en of u hem wel zou krijgen. U zal alle hulp krijgen die u nodig heeft!

Tips

het is belangrijk dat als u hulp zoekt dat u een klik heeft met deze persoon. Ervaar wederzijds respect en luister natuurlijk na wat deze persoon te zeggen heeft en denk hier goed over na. Werk aan jezelf, zorg dat je kind toch trots op je kan zijn. Denk goed na over uw keus.