Flow Charts tot userinterfaces

Alles wat je moet weten over deze onderwerpen!

Introductie

Hoe maak je een Flow Chart, hoe werkt de navigatie op een website en hoe maak je een website interactief door middel van userinterfaces? Allemaal vragen die met elkaar hebben te maken én waar je zo antwoord op gaat krijgen. Neem het goed in je op en lees deze folder goed door!

Flow Charts

Een flowchart is een schematische voorstelling van een proces. Dat houdt simpelweg in: je begint ergens mee en hebt een einddoel (een website of een andere opdracht), het wat je daartussen doet is een proces. Wat heb je uiteindelijk gedaan om te krijgen waar je voor ging? Deze stappen zet je in een flowchart met bovenaan je startdoel. Zo krijg je een duidelijk overzicht wat je hebt gedaan en is je proces ook voor andere mensen makkelijk te begrijpen. Het maken van een flowchart helpt je ook bij het ontdekken in fouten van het proces, die je vervolgens kunt oplossen en het uiteindelijk nog een beter resultaat oplevert.

Navigatie

Iedere webpagina op een website heeft goede navigatie nodig. Daar zijn dan wel weer wat eisen aan verbonden: wat is eigenlijk een goede, geschikte navigatie? De navigatie moet compact (dus niet te groot), praktisch (makkelijk bruikbaar), duidelijk, eenvoudig, herkenbaar en snel (geen lange laadtijd of onvindbaar op de webpagina) zijn.
Je bezoekers zijn eigenlijk je klant, als ze niet vinden wat ze willen hebben, verlaten ze je website snel genoeg weer. Wees daarom duidelijk en laat zien wat je te bieden hebt. Dit voorkomt onnodige irritaties en frustraties bij de bezoekers en misschien besluiten zij om toch nog even te blijven kijken.

Userinterfaces

Een lastig woord dat eigenlijk heel simpel is. Userinterface staat voor interactie tussen de computer (website) en de mens (de bezoeker). Via de ‘gebruikersinterface’ is het voor bezoekers mogelijk om met behulp van hun muis, hun toetsenbord of microfoon gegevens invoeren. De computer kan net als de bezoeker ook gegevens tonen via het beeldscherm. Je hebt er dus eigenlijk elke dag mee te maken, ook met je iPad. Je voert wat in op een website en vindt daarna het gewenste item of nieuwsbericht: dat is userinterface. Tegenwoordig gaat het een stukje verder en kan je al via een scherm interactie maken.