Visleer Geheimen

24-25 Maart 2018 met Adrine Pool

Eén visvelletje, duizend kwaliteiten!

Deze bijzondere 2 daagse workshop geeft je de kans vele geheimen van het zelf visleer vervaardigen te doorgronden. Leer om van 100% restmateriaal, het visvelletje, een kwalitatief mooi stuk visleer te maken en te kleuren. Op de 1e dag doorloop je het gehele proces van het visleer vervaardigen. Op de 2e dag worden de visleer-huiden plantaardig geverfd. De workshop is voor beginners als wel voor diegenen die reeds kennis van het visleer maken hebben opgedaan.

visleer maken 1e dag

We bespreken vijf looi methodes, waarvan je er drie zult uitvoeren. We gaan werken met het mooie zalmleer, maar er komt zeker een verrassingsvelletje langs met een specifiek eigen printje.


We gebruiken eenvoudige ambachtelijke technieken en geheel natuurlijke looimaterialen zoals olijfolie, ei, boombast, zout, specerijen, fruit. Bij deze nieuwe ambachtelijke vaardigheid hoort ook het leren creëren van verschillende kwaliteiten leer. Met de keuze van je looimethode en vooral ook met allerlei eindbewerkingen, kun je kwaliteiten als soepelheid, stevigheid, suède of glans bepalen.

visleer kleuren 2e dag

Duurzaam plantaardig geverfd visleer is een exclusief product. Natuurlijk geverfd visleer daagt uit tot een specialisatie bovenop de plantaardige verfkennis; het kan uitsluitend koud gebeitst en geverfd worden!


In deze workshop ga je juist meer kleurnuances ontdekken zonder verhitting; je leert looien, beitsen en verven inéén; we streven naar turquoise en roder rood.. We verven met meekrap, genista, ijzer en een organische indigokuip, met daarbij aandacht voor het effect van sterke kleuring op de kwaliteit van het visleer. Professionele testen op lichtechtheid ondersteunen de unieke kennis in deze workshop.

NB

Een uitgebreid programma wordt op verzoek toegestuurd.

Over Adrine Pool

Adrine Pool, met haar roots in het waterige West-Friesland, is gegrepen door de mogelijkheid om zelf met uitsluitend natuurlijke middelen visleer te looien. Na haar studie Andragologie kreeg haar passie voor het ambacht de overhand en zij werkt met plezier als docent handvaardigheid. Via workshops in Zweden bij Lotta Rahme bemachtigde zij de oerkennis van de Inuit, de Saami en de Noord Canadese Indianen over het natuurlijke looien. Deze kennis combineerde ze met looistoffen van het zuidelijk halfrond.

note

Alle workshops worden gegeven in het Nederlands en/of Engels. De gehele dag is er koffie, thee, water, veel lekkers en tussen de middag serveren we een lunch met een warm gerecht, divers beleg en groene salades.

disclamer : Images are not exemplary of products that will be exactly made by participants

Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie- en betalingscondities.