Verhaal over mijn toekomst

Lilly Buysman

Story of my life

ik ga verschrikkelijk hard mijn best doen op school want ik wil graag eerst mijn havo diploma halen en daarna mijn vwo-diploma. Later wil ik arts worden dus daar moet je heel erg je best voor doen.

Ik zou mijn leven geven voor mijn ouders, broertje en zus.

In onzekere tijden hou ik mij vast aan de dingen die goed gaan in mijn leven en dingen die mij opvrolijken.

Vriendschap betekent heel veel voor mij. Als je jouw vrienden op een goede en respectvolle manier behandeld krijg je die behandeling vaak ook terug. Alle vrienden zijn anders, sommige vriendinnen zie je als gewoon een vriendin en andere zie ik als mijn familie. Vriendinnen zijn meestal ook personen die je heel erg vertrouwd en waar je alles mee kan delen.

Ik heb heel veel respect voor mijn ouders en mijn oma, want ik vind dat je dat zoiezo voor ieder mens moet hebben maar mijn ouders en mijn oma steunen mij in alles dus respecteer ik hen heel erg.

Dingen die mij zeer gemakkelijk af gaan vind ik best een moeilijke vraag want dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Voor mijn gevoel ben ik goed in het begrijpen van mensen, want ik heb veel vriendinnen die naar mij toe komen als ze ergens mee zitten of als ze een probleem hebben. Ik help ze daar graag mee, en dat weten mensen ook van mij.

Ik ga vaak op mijn gevoel af als het gaat om belangrijke beslissingen maken want ik weet dat mijn gevoel meestal het juiste zegt. Ik vind dat je sommige beslissingen met je verstand moet maken maar veel ook met je hart, want het gaat er uiteindelijk toch om dat je dingen doet waar jij je goed bij voelt.

Ik moet vaak dingen afzeggen om me te kunnen focussen op dingen die echt belangrijk zijn dat ze gedaan worden, maar ik vind het vaak moeilijk om uit te kiezen wat ik belangrijker vind want ik weet dat school belangrijk is maar soms vind ik het belangrijker om leuke dingen te doen met mijn vriendinnen terwijl ik dan eigenlijk aan school moet.

Ik ben niet graag alleen en eigenlijk ben ik ook nooit alleen omdat mijn oma bij mij thuis woont en dat vind ik heel fijn.

Ik probeer altijd een beetje te doen wat mensen van me verwachten maar ik vind ook dat je af een toe helemaal iets anders moet doen dan dat van je verwacht wordt.

Vrijheid is voor mij vrij zijn in wat je kunt en dat de mogelijkheden niet beperkt zijn.

Als ik 16 wordt wil ik graag een keertje met vriendinnen op vakantie gaan want dat lijkt mij gewoon heel gaaf of zonder je ouders zoveel vrijheid te hebben.

Ik leer het meest als ik een goede uitleg van iets krijg maar als ik tegelijk ook vrij ben om te experimenteren want ik hou er niet van als alles al voor me is uitgedacht.

Als extra eigenschap zou ik graag wat impulsiever zijn, als ik iets doe heb ik dat vaak van te voren al helemaal uitgedacht en ik zou het fijn vinden als ik meerdere dingen gewoon spontaan zou doen.

Het feit dat ik arts wil worden zal een grote rol spelen in hoe mijn leven zal verlopen en hoe mijn toekomst eruit zal zien want de opleiding alleen als is heel zwaar en je zal er een hele tijd mee bezig zijn.

Dat ik arts wil worden is een realistische droom want het is iets waar je hard voor moet werken maar als je dat dan ook doet gaat het zeker lukken.

Mijn familie heeft niet zo veel invloed op mijn toekomst want bij ons thuis krijgt iedereen de ruimte om gewoon lekker zijn ding te doen en daar laten mijn ouders ons heel vrij in.

Als ik 65 ben wil ik graag een heel aantal dingen hebben bereikt in mijn leven die ik graag zou willen doen en ik zou dan aan mijn kleinkinderen willen doorgeven dat ze altijd zichzelf moeten zijn en zich niet klein moeten laten maken door andere mensen.

Als ik er later niet meer ben wil ik graag herinnerd worden als een leuk, spontaan, lief, zorgzaam persoon worden herinnerd.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud [Official Video]

dit ben ik!!!

vroeger was ik een stil onzeker meisje die zich altijd een beetje op de achtergrond hield, ik heb geleerd dat je mag zijn wie je bent, en dat je je voor niets en niemand hoeft te schamen.
Big image