Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

01-02-2013

Anem a la Biblioteca

El dimarts vam anar a la biblioteca del poble tota la classe.
Quan vam arribar, el Carles ens va explicar tres contes, i ens van agradar molt. A continuació, la Montse ens va explicar que eren les fonts d'informació i com buscar informació (diccionari, enciclopèdia i llibres que parlen del tema que busquem)
Va ser un dia inoblidable, però a la tornada, pel carrer, ens vam portar regular perquè dos nens anaven per la carretera i Carlos es va enfadar una mica.

Partit: Trons vs Maquinas

Quan vam baixar de la classe i vam arribar al camp de futbol, faltava l'altre equip. Desprès van arribar i vam començar el partit.
Nosaltres érem quatre l'altre equip eren cinc, però no tenien tant avantatge perquè érem molt bons. A la segona part va vindre l' altra jugadora que faltava i així estàvem empatats. Però, una companya, que va posar els braços per evitar que li donés a la cara, va fer que el Fernando xiulés penal i ens van marcar l'únic gol.

Dia de la Pau i la no violència

Per celebrar aquest dia vam fer un pin amb un dibuix d'un colom, unes mans,... per posar-nos a la samarreta.
A més de parlar a la classe, vam baixar al pati, allà ens vam juntar tos els nens i nenes de l'escola amb els mestres i un nen de l'escola ens va llegir un manifest per la pau i el nostre professor Xavi uns poemes de la pau.

Fem poemes i petites reflexions

El dimecres 23 a l'hora de sisena vam fer poemes i reflexions sobre la Pau.

Aquests poemes que hem fet estan pujats en una pàgina. Vam començar pensant el poema i el que volíem explicar i després li ho ensenyàvem al Carlos, amb el seu vist i plau, el passàvem a l'ordinador i Carlos ens deia si encara tenien faltes d'ortografia o es podien millorar.

Per acabar buscàvem a Photopin o a Flirck Bluemountain alguna imatge que penséssim anava ve amb el que volíem explicar i li passàvem l'enllaç a Carlos per a que fes el blog de la pau.


Cooperar, per a què?

Últimament Carlos ens està intentant fer veure que hem de canviar certes coses del dia a dia en la classe i ens va proposar aquesta activitat:
Vam veure 4 vídeos, després de veure'ls cadascú ha de triar un i escriure el motiu de per què l'ha triat i explicar que en pensava.
Van sortir coses interessants, cooperació, ajuda, companyerisme,...
Us deixem els vídeos, a més, són divertits.
De Lijn - Mieren - ENG
De Lijn - Krabben - ENG
De Lijn - Pinguins
De Lijn - Fireflies

Les colònies més a prop

Dilluns 28 de gener ens van donar un paper del 2n pagament a les colònies, és de 40€ per tots els que van, abans del 15 de febrer hem de portar el paper.
Les colònies per tota Primaria seran els dies 10,11 i 12 d'abril, per Ed. Infantil els 11 i 12, perquè són més petits i estaran una nit menys.

El zoo d'en Pitus

A classe estem llegint el llibre "El zoo d'en Pitus'' és molt divertit, interessant i imaginatiu.
Aquest llibre és molt antic, es va editar en el 1965. Ho hem agafat de la nostra biblioteca (la Teca).
Vam agafar aquest llibre perquè ens va recomanar el mestre Fernando.
Os recomanem aquest llibre perquè aprenem d'uns nens que fan coses bones per un amic.