Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

26-04-2013

Especial Setmana Cultural

Entrega de diplomes


El dilluns dia 22 d'abril de 2013 ens van entregar els diplomes després de l'hora de lectura. El Fernando, el nostre mestre d'EF, ens en van donar un a cada nen i nena que participavem en el torneig de futbol.

Van començar per equips. Primer els de cicle inicial, després cicle mitjà i a continuació cicle superior. Cada cicle tenia un color: Cicle inicial color salmó, cicle mitjà color taronja i cicle superior blau.

El millor de tot és que tots vam sortir, perquè tots participem, i ens vam fer fotos, va ser molt divertit i emocionant veure als nostres companys.


Donem vida al paper

Aquesta setmana cultural estem fent un taller d'ocells de paper i els estem posant al forat de l'escala per decorar la nostra escola.

Per fer-ho, fem servir una pàgina web on es pot fer qualsevol tipus de cosa amb un tros de paper. Us deixem l'enllaç per si voleu fer alguna figura, a nosaltres ens han quedat super bé.
http://www.origamiplayer.com/

Per cert, l'art de fer figures amb paper s'anomena origami que ve del Japó, en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami)

Big image

Veïns a la fresca i Sant jordi


El Dimarts 23 d'abril van sortir de l'escola a fer una visita al poble. Aquest any han demanat la col·laboració dels veïns i han fet, amb fotos antigues de les famílies, uns pòsters que han posat a les façanes de les cases, recordant aquells temps en què no hi havia tele i els veïns sortien a les portes de les seves cases a xerrar. I l'han anomenat "Veïns a la fresca".

Després vam arribar al carrer major on hi havien col·locades les paradetes típiques de Sant Jordi. Ens van donar unes indicacions de temps i espai per poder tombar lliurement i xafardejar els llibres, roses i demés.

Finalment vam tornar a l'escola on els de sisè van muntar les parades de l'escola.


Taller de Sant Jordi


Durant aquesta setmana hem estat fent unes targetes. Dins de la targeta hi ha una rosa de paper feta fent servir la tècnica del pop-up. A més, a la portada, hem escrit un poema inventat relacionat amb la diada de Sant Jordi i a sota, cadascun, ha dibuixat un drac. Tot i que hi ha companys que han fet un poema molt llarg i han hagut de dibuixar el drac al darrera.

Al començament tots ens hem posat una mica neguitosos perquè no ens veiem massa capaços de dibuixar-lo i Carlos ens ha ensenyat diferent pàgines on explicaven com fer-ne alguns de senzills.
Avui ens les hem pogut portar a casa per fi acabades.


La Cross


El dimecres 24 d'Abril els nens i nenes de C.Mitjà i C.Superior vam fer la Cross, tenint de monitors alumnes de l'ESO. Els nens i nenes de 3r van córrer primer i així fins arribar a nosaltres. Ens vam posar a la línia de sortida i quan van fer l'ordre tothom va començar a córrer, alguns es van caure a la sortida. A l'entrega de premis, a la nostra categoria, ens separen a les nenes i nens.

La classificació va quedar així:
En nenes

La tercera que va arribar va ser la Núria, va tenir una medalla.
La segona que va arribar va ser la Sara, també va tenir una medalla.
I la primera que va arribar va ser la Yoselin, i va tenir una petita copa.


En nens:
El tercer que va arribar va ser el Joan de 5è B, va tenir una medalla.
El segon que va arribar va ser el Miguel Angel de 5è A, també va tenir una medalla.
I el primer que va arribar va ser el Juan Carlos de 5è A, va tenir una petita copa.
Va ser molt divertida i també una experiència, ens va agradar molt. A més a més, de la nostra classe van guanyar premi 4 persones.

Ens agradaria enviar un agraïment molt especial a tots els alumnes de l'institut que ens van venir a ajudar.


Big image

El secret dels germans Grimm

El dijous de la setmana cultural vam veure una peli que es titulava "El secret dels Germans Grimm".

El Carlos ens va donar un dossier sobre la pel·lícula. La primera pagina explicava la sinopsi i també les dades de la peli, a la segona i a la tercera hi havia una sèrie de preguntes que havien de respondre mentre la pel·lícula passava, les pagines que quedaven explicaven una mica la vida dels Germans Grimm.

Ens ha encantat la peli, hi ha moles referències als contes dels famosos germans i té un ritme que ens va tenir enganxats tota l'estona.

Us recomanem que la veieu.

Audició a la sala Pau Casals

Un dia de classe, la professora de música ens va dir que el dimecres i el divendres de la setmana cultural, faríem una audició de música.
El dimecres al matí a la sala Pau Casals van vindre primer a escoltar-nos els nens d'infantil. Només vam tocar una cançó de les dues promeses, perquè els nens d'infantil s'avorrien molt.
El divendres a les nou del matí vam començar a caminar per arribar a la Sala Pau Casals, en arribar vam començar a muntar l'espectacle i assajar les cançons (aquest cop vam tocar les dues cançons). Tot seguit van arribar el de cicle inicial fins a tercer, desprès els presentadors van presentar a tots els nens i nenes que participaven.. L'audició va ser igual per a cicle superior i per a quart, només es van afegir unes cançons de flauta i instruments de percussió al final de l'audició. Finalment, quan van acabar, tots junts vam saludar.