The Wild Party

musical van Andrew Lippa

Het verhaal

New York, 1928: de roaring twenties, de drooglegging, de illegale kroegen, de jazz, de charleston ... the sky is the limit!

We ontmoeten twee revueartiesten: Queenie, een dansmeisje, en Burrs, een clown. De "perfecte relatie" tussen die twee is na een paar jaar behoorlijk bekoeld. De passie heeft plaatsgemaakt voor wantrouwen en verveling.

Om uit de sleur te geraken, organiseert Queenie een wild feestje. Ze nodigt haar beste vriendin en vroegere rivale Kate uit, die zelf haar nieuwste prooi, Mister Black, meebrengt. Daarna stromen de andere flamboyante gasten van het decadente uitgangsleven binnen...

Het wordt een feest waar het dak af moet! Onder invloed van drank en drugs stijgt de feestvreugde tot een ongekende hoogte. Het ontaardt en er wordt gevochten... Na een worsteling valt er een schot...

The Wild Party is een Amerikaanse musical van Andrew Lippas uit 2000, gebaseerd op het gelijknamig jazzgedicht van Joseph Moncure March.

Bohemian Productions, tweevoudig winnaar van de Vlaamse musicalprijs voor "beste amateurproductie", gaat alweer een roekeloze uitdaging aan met deze swingende en stomende musical. We nodigen je graag uit op ons wilde feestje! Laat je meeslepen en benevelen!

The Wild Party

Friday, May 2nd 2014 at 8pm to Sunday, May 4th 2014 at 11pm

21 Richard van Britsomstraat

Sint-Niklaas, Flanders

Bohemian Productions

Bohemian Productions is een productiehuis uit Sint-Niklaas dat in 2010 werd opgericht. Het programmeert hedendaagse musicals die opvallend zijn omwille van het sterke verhaal, de thematiek, de enscenering...

We doen geen toegevingen op het gebied van arrangementen, maar spelen integrale versies met een live orkest en live zang. Vanuit dit kader wil Bohemian een platform bieden aan zowel ervaren als minder ervaren performers. Geen vast ensemble, geen vast gezelschap, maar wel per project kiezen voor de meest optimale invulling volgens de specifieke noden van elke productie.

We zijn een niet-professioneel productiehuis dat niet-professionele kunstenaars een platform wil geven. Maar bij de aanpak van dit “amateuristische” engagement willen we een zo groot mogelijk professionalisme nastreven. Daarom durven we ons ook te laten omkaderen door professionals wanneer we het nodig vinden, omdat volgens ons deze kruisbestuiving voor beide circuits een meerwaarde kan betekenen.

Met producties als RENT, Passing Strange, Evita en [titel van show] kan Bohemian Productions terugblikken op fijne ervaringen. Met RENT en Passing Strange behaalde het twee keer de Vlaamse musicalaward voor "beste amateurproductie". Voor Passing Strange en Evita kreeg het een nominatie voor de Cultuurprijs van de stad Sint-Niklaas.
Trailer "The Wild Party" - Bohemian Productions