TGPE CINEMA EN CURS

DIARI PERSONAL

DIVENDRES 04 D'OCTUBRE


Hola, sóc el Pol Pipó de 2n C, i faig el TGPE de cinema en curs.


El dilluns ens van explicar que havíem de fer durant el TGPE que havia triat. Però no vaig entendre res, encara que tota la hora la vàrem dedicar a entendre la carta, i hem va provocar incomoditat. Però al dimarts va venir la Meritxell, que treballa al cinema en curs, ens va explicar que és una Vista Lumière, i vaig entendre molt millor el que havíem de fer. Llavors em vaig sentir més tranquil, ja que s’havia el que havia de fer, però més neguitós, perquè volia sortir al carrer a fer la meva Vista Lumière. A continuació d'aquest dia os deixaré una Vista Lumière que va de la arribada del tren.


El dimecres ens vam quedar tota la classe, repassant el que era una Vista Lumière, i ja vam donar les nostres idees sobre el que podíem fer. Jo només vaig donar una en tota la classe, i no era molt convincent, i hem vaig sentir inútil.


El dijous l'Andrea, l'Eva i la Júlia, de la classe van estar preparant l’exposició que farien a l’endemà, i sis persones fent noticies sobre el que havíem fet aquesta setmana. I nosaltres (els que faltàvem) havíem de triar una de les Vistes Lumière que vam dir el dia passat (dimecres), i investigar a fons aquell projecte. Jo em vaig sentir bastant més alegre, ja que aquella feina m'agradava.


El divendres per acabar la setmana, vam baixar al gimnàs, i l'Andrea, l'Eva i la Júlia, que es van preparar l’exposició oral, la van realitzar per a tots els alumnes de segon i tercer. Tot seguit, tots els altres TGPE, ens van explicar també el que havien fet, i el que els hi havien proposat. Jo estava molt avorrit, ja que l’única cosa que vaig fer va ser escoltar.


Aquest TGPE és molt interessant, i he après moltes coses. Estic desitjant fer la meva Vista Lumière!

"Entrée d'un train en gare de la Ciotat" (ciné-concert)

DILLUNS 07 D'OCTUBRE


Avui hem estat tot el dia a classe, i tots hem triat al menys tres projectes per parella. Jo primer m'he posat amb l'Arnau, i cap al maig de la classe ha vingut l'Iván dient-nos que no tenia grup, i si es podia unir a nosaltres. Per suposat li hem dit que sí.

Al final de la classe ja havíem triat tres molt bones idees: La central del circ, el skatepark i el cinema del diagonal mar. Tots situats a la vora de les nostres cases. Com que aquella mateixa tarda era la única que tots tres podíem anar a buscar informació, hem quedat avui mateix.


Quan les classes han acabat, tots tres hem anat fins al fòrum.

Quan ja hi erem allà, hem anat directament al circ per demanar si ens deixaven permís per gravar un Minut Lumière en aquell local. Jo he sigut el únic que ha parlat, i m'he sentit com si fos la única persona del grup que treballés. Però per l'altre banda m'he sentit com si fos un professional.

La Rosa (que és la noia que ens ha atès), ens ha dit que no hi ha problema, si no molestem als artistes que entrenen.

Quan hem sortit d'allà, ens hem sentit tant alegres que hem anat corrents fins al skatepark, per gravar un o dos vídeos per demà ensenyar-los a l'escola. Quan hem arribat, ens hem adonat que a les set de la tarda no és una bona hora per gravar ja que e sol ens donava de cara, i no es veia el que gravàvem. Finalment, ens hem posat des d'un altre angle del "escenari", i tampoc a quedat tant malament. A continuació os deixaré el vídeo.

Quan hem acabat de gravar el skatepark, hem anat al cinema, i ens hem portat una decepció quan hem vist que no hi havia ningú...

I finalment per acabar un esgotador dia, ens hem anat a casa a descansar per demà.


Vista Limiuère Skatepark

DIMECRES 09 D'OCTUBRE

El dimarts vam exposar i explicar el que havíem fet el dilluns, i vam millorar les tasques que havíem fet fins el moment. A la Rosa li vam dir que el tornaríem dimarts, i li vam dir a l'Ana si podia venir amb nosaltres, a explicar-li a la Rosa exactament el que estavem fent (al final la vam convèncer i va venir). I com que l'Arnau estava al metge i no podria venir, el Genia ens va preguntar si podia substituir a l'Arnau, i li vam dir que si.

Quan ja hi vam ser allà, vam anar directament al circ, i l'Ana li va explicar tot al detall a la Rosa. Allà, la Rosa ens van explicar la història de la central del circ, i totes les sales que tenia. Quan va acabar de la seva explicació li vam preguntar si podíem fer algunes fotos i vídeos, per ensenyar-li a la Meritxell, perquè ens digués que si era un bon Minut Lumière. Quan vaig veure les piruetes que feien hem vaig sentir molt emocionat per gravar el Minut Lumière allà.


Avui, l'Iván i jo, hem buscat preguntes per fer a la Rosa, i a un artista. L'Arnau passa de tot, i a sobre a utilitzat la excusa de; hem fa mal el cap, i s'ha passat tota l'hora jugant a l'ordinador o parlant amb el Gabriel.

Em sento bé amb el Iván perquè sé que treballa, però amb l'Arnau em sento incòmode perquè després la nota serà més o menys la mateixa i ell no se l'haurà merescut.

Per acabar la classe, l'Iván i jo hem fet la presentació del que vam fer ahir i el que ens van explicar. Hem passat unes de les quantes imatges i uns quants vídeos perquè la gent es faci la idea del que pot quedar en el nostre Minut Lumière.

A CONTINUACIÓ TENIU UN ENLLAÇ A UNA PÀGINA WEB ON HI HA UN VÍDEO MOLT INTERESSANT

DILLUNS 14 D'OCTUBRE

Avui, jo i cinc nens més del TGPE (l'Arnau, l'Ivan, el Gabriel, el Genia i l'Alex), hem quedat amb la Meritxell a les 8 i quart, perquè ens expliqui com va la càmera professional, i el trípode.

M'he quedat al·lucinat... no em pensava que una càmera tenia tantes instruccions per funcionar bé! M'encantaria tenir una càmera d'aquestes. Té tantes palanques i peces, que encara ni em crec que vagi a rodar amb una d'aquestes!


La Meritxell ens ha acabat d'explicar un hora després. Tot seguit el institut s'ha començat a emplenar de gent, i tots sis hem anat a la classe de TGPE. quan hem arribat aquí ens han començat ha explicar tots els projectes que teniem tots els que fem aquest TGPE. Finalment als últims vint minuts ens els han deixat per escriure el que hem fet abans, però jo els estic fent servir per a fer una entrada al diari ja que m'ha semblat molt interessant el que hem fet amb la Meritxell, i pensava que ho havies de saber.


PD: Espero que ens tornin a tots sis aquesta hora que hem fet de més!

DIVENDRES 18 D'OCTUBRE

Aquesta setmana m'ha tocat fer la presentació davant de tot 2n i 3r.


Avui la he fet, i la he realitzat junt amb l'Ivan Punciano, la Mari Pont i l'Alex Maluquer. Entre l'Ivan i jo hem explicat tot el que hem fet a la setmana. I entre tots els que hem sortit hem explicat alguns dels projectes i hem nombrat quasi tots els projectes que hem fet entre tota la classe.

L'Ivan i jo hem recordat a tots el que ens havia encarregat l'associació A Bao A Qu, i també hem explicat el que vàrem fer el dilluns (està explicat a l'entrada anterior).

Tot seguit l'Ivan a exposat el que havíem fet fins ara entre el Arnau i nosaltres dos. L'Alex després ha exposat que va fer amb el Genia a la Semillas Fitó, i darrerament la Mari ha explicat el que van fer del tramvia amb el Gabriel. Per últim jo he nombrat a quasi tots els projectes que hem fet.


Jo em pensava que em posaria molt nerviós al sortir allà, però una vegada que he sortit davant de tothom, he pensat que en realitat era molt poca gent i que en altres ocasions havia estat davant de molta altre gent. Jo penso que no ho he fet malament.


PD: Per acompanyar la presentació he fet una pel·lícula, a continuació os la deixo.


TGPE PRESENTACIÓ CINEMA EN CURS

DIJOUS 24 D'OCTUBRE

Avui hem fet vaga a l'insti, però m'ha tocat pringar ja que he hagut d'anar a l'escola a les 8:15, per anar a gravar definitivament el meu Minut Lumière, amb càmera gran.


Bé, primer hem acompanyat al Genia i a l'Alex a les Semillas Fitó (l'Arnau, el Iván i jo, ens hem ofert per a acompanyar-los). M'ha semblat molt interessant aquesta fàbrica, hi havien tantes màquines només per a posar les llavors en bosses... Em pensava que només hi hauria 3 o 4, però al final hi ha hagut unes 7 o 8, més els "toros".

Quan hem començat a muntar el trípode i la càmera, m'he sentit com si fos un professional que és dedica a això del cinema des de fa molt de temps...

Per a fer un Minut Lumière, hem hagut de fer moltes més coses de les que m'imaginava: Primera hem hagut de trobar un angle des de que es vegi tot el que està passant, darrerament hem hagut d'enfocar, fer el zoom adequat, posar el iris bé, etc.

Finalment a les Semillas Fitó hem fet un Minut Lumière dels "toros", i un altre de les màquines que embossaven totes les llavors.


Quant hem acabat cap a les 11, l'Arnau, l'Ivan, la Meritxell, la Ana i jo, hem anat a la Central del circ. Quan hem sigut allà, quasi no hi havia ningú (només 4 persones que estaven estirant), i ens hem espantat molt, ja que era el Minut definitiu i havia d'haver la màxima gent possible. Però hem estat de sort, ja que després d'una mitja hora ben llarga, ha vingut molta més gent.

Hi havia un noi fent perxa, un altre fent escala, un roda circ, dos trapèssis (un individual i l'altre doble), una equilibrista i un que la aguantava, i per últim un noi que saltava trampolí.

Hem repetit tots els passos que hem fet per a gravar a la Semillas Fitó, i per últim ens hem posat a gravar.

Jo crec que aquest Minut a sortit molt bé ja que té molt moviment, i el moviment que té és impressionant!


M'ha encantat haver escollit aquest TGPE, ja que he aprés molt, i m'ho he passat molt bé!!!

http://www.youtube.com/watch?v=SRu3ol5X6SM&feature=youtu.be

DIJOUS 31 D'OCTUBRE

Hola de nou, tenies ganes de saber que hem fet durant tota aquesta setmana? Doncs a continuació podràs veure que ha sigut la setmana que hem fet menys coses de totes les que portem.


Bé, de dilluns a dimecres és fàcil d'explicar, ja que aquests tres dies només hem fet tres tasques: La fitxa (que et pregunten tres o quatre coses i és molt fàcil de fer), la història del espai on hem anat a gravar i tots el que hem fet entrevistes, les hem passar a escrit, per a presentar-les.

En el nostre cas, l'Arnau ha fet la fitxa, l'Iván ha passat l'entrevista i jo he fet la història.


En aquesta setmana hem tingut un inconvenient en el nostre grup. L'Arnau no feia res amb nosaltres, però amb la Mari i el Gabriel sí. I finalment l'Iván i jo ens hem cansat d'ell, i li hem dit que se'n vagi amb l'altre grup. Per tant, hem acabat el TGPE només el Iván i jo.

Realment estic molt enfadat amb ell, ja que l'hem estat aguantant tots aquests dies, i l'hem estat advertint moltes vegades de que no feia res i que al final ens cansaríem d'ell. I per moltes oportunitats que li donàvem ell no reaccionava.


Avui, tots hem estat mirant els minuts L'umière que han quedat com a resultat, i tots han quedat molt bé. A part de mirar els minuts Limère, hem preparat la presentació que farem dimarts davant de tot segon i tercer.


PD: Espero que els hi surti bé la presentació, ja que serà la última que farem!

DIMARTS 5 DE NOVEMBRE

Hola de nou, que tal?Aquesta serà la última vegada que escric en aquest diari ja que el TGPE s'ha acabat.


Avui hem fet la última classe. Bé, no ha sigut exactament una classe, si no que hem anat a baix i hem fet les exposicions.

Ens ha quedat bastant bé! però era millorable.

Ha sigut una classe molt avorrida perquè només he fet que escoltar, però també m'ha semblat molt interessant, perquè més o menys ja tinc triat el que voldré fer en el pròxim TGPE. Voldria fer el museu blau perquè m'ha semblat que el que han fet ha estat divertit i molt interessant.


He sentit que el TGPE de Cinema en Curs no es tornarà a repetir. Jo crec que aquest TGPE no s'hauria de treure ja que voldria que els meus companys visquessin la mateixa experiència que he viscut.


M'ha encantat aquest TGPE, i em descepciona molt que no el tornin a repetir. Jo crec que ha sigut la millor opció que hagués pogut triar, i espero que els meus companys que han viscut l'experiència amb mi pensin el mateix!


PD: Fins aviat que d'aquí poc començaré un altre TGPE!!!

Big image