Ondernemen

Dagdeel 6

Zwart geld en wit geld

Zwart geld is geld waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is dat u er over beschikt. Het geld dat u niet opgeeft bij uw jaarlijkse aangifte valt onder de definitie van zwart geld.De manier van verdienen kan vaak ook niet legaal worden opgegeven, omdat het illegale manieren zijn. Ook niet criminelen beschikken soms over zwart geld. Het kan hierbij gaan om geld die een ondernemer verdient door bepaalde verkopen onder de toonbank te verrichten, maar zwart geld is ook spaargeld die u niet aangeeft bij uw jaarlijkse belastingaangifte

Het tegenovergestelde van zwart geld is wit geld. Wit geld is het geld wat wel word aangegeven bij de belasting.Wit wassen van zwart geld

Wat is witwassen..

Witwassen is het verbergen of verhullen van de herkomst van de opbrengst van criminele activiteiten. De winst uit de misdaad vormt de bron voor witwassen.


Wit wassen van zwart geld is..

Criminelen die beschikken over grote vermogens uit illegale transacties, kunnen het geld niet openlijk besteden. Ze gaan het witwassen om een verklaring te kunnen geven waar de gelden van afkomstig zijn.Wit wassen van vastgoed is..

Een voor criminelen populaire manier om zwart geld wit te wassen is om in vastgoed complexe constructies op te zetten. Op deze manier proberen ze geldstromen buiten het zicht te houden.