Geweldloze Helden!

Chant & Daniël

Mahatma Gandhi (daniël)

Gandhi is geboren op 2 oktober 1869 in Porbandor. Hij was een politici en hij was een grondlegger. Hij verzette zich altijd geweldloos . Dat was altijd geweldloos. Hij zette zich in voor de Indiase burgerrechten. Op 30 januari is hij vermoord door een extremistische Hindoe, en op zijn verjaardag dat is op 2 oktober wordt Ghandi Jayanti gevierd, dat wordt gevierd, omdat hij vroeger altijd opkwam voor de mensheid die gediscrimineerd werden.

Dalai Lama (chant)

Dalai Lima is geboren op 6 juli 1935 in Takster. Er is een gebied die Tibet heet, daar heerst het boeddhisme. Er is veel rep en roer over de provincie Tibet want de Chinezen vinden dat het van hun is, maar de mensen die daar wonen denken daar veel anders over. De mensen die daar wonen in Tibet denken dat het een apart land is. Dalai Lama is de leider van de Boeddhisten uit Tibet. Hij accepteerde niet wat China ervan vond. Dus ging hij in gesprek met de Chinezen om dit op te lossen. Hij verzette zich op een geweldloze manier. De reden van dit verzet was dat Dalai Lama er niet mee eens was dat de Chinezen zeiden dat Tibet van hun is, maar hij vond dat Tibet een land is waar de Boeddhisten heersen. Het is onduidelijk of het het verzet heeft geholpen of niet. Dalai Lama wordt nog steeds herinnerd, omdat hij alles op een geweldloze manier wilde oplossen.

Malala Yousafzai (chant)

Malala Yousafzai werd geboren op 12 juli 1997 in Mingora. Malala Yousafzai is een Pakistaanse kinderrechtentactiviste die zich verzet zich tegen de regels in Pakistan dat de meisjes niet naar school mogen. Ze staat bekend om haar strijd voor toegankelijk onderwijs voor vrouwen. Onder een schuilnaam genaamd ‘Gul Makai’ hield ze een weblog bij op de website van BBC. Ze verzet zich onder een geweldloze manier. Ze spreekt het volk toe op die manier verzet ze zich, maar ze verzet zich niet alleen voor Pakistan, maar van over de hele wereld. Op elke gelegenheid vraagt Malala aandacht voor het recht van onderwijs voor meisjes. De reden van dit verzet was dat de meisjes/vrouwen in Pakistan, en over de hele wereld geen recht hadden om naar school te gaan. Malala werd genoemd in de 100 meest invloedrijke mensen op de wereld. Op 6 september werd in de Ridderzaal in Den Haag de Internationale Kindervredesprijs 2013 aan Malala uitgereikt, en als belangrijkste wint ze op 10 oktober 2014 de Nobelprijs voor de Vrede. Malala is met 17 jaar de jongste winnaar ooit van een Nobelprijs. Ze wordt nu nog steeds geprezen, omdat ze wil dat het tussen man en vrouw gelijk is , en niet dat jongens wel naar school mogen gaan, en meisjes niet.