Platform leesbevordering mbo

29 januari 2016

Welke mogelijkheden zijn er om mbo-studenten (meer of weer) leesplezier bij te brengen? Wat kun je voor deze doelgroep doen, als bibliotheek of binnen een mbo-instelling? En wat levert leesplezier dan op voor de student, school en samenleving? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens de allereerste platformbijeenkomst leesbevordering mbo, georganiseerd door Stichting Lezen en CINOP. Wees welkom om (lees)inzichten op te doen en praktijkervaringen uit te wisselen!


Datum: vrijdag 29 januari 2016

Tijd: van 10.00 – 13.00 uur (met aansluitend lunch)

Locatie: Stichting Lezen, Amsterdam

Deelname: gratis


Voor wie: docenten Nederlands en taalcoördinatoren uit het mbo, medewerkers van bibliotheken en PSO’s die de doelgroep mbo-studenten (willen) bereiken, lerarenopleiders Nederlands voor de BVE en anderen die beroepshalve te maken (willen gaan) hebben met mbo-studenten en leesbevordering.


Wat gaan we doen: er is een programma vol inhoud én actie! Denk aan een lezing van Suzanne Mol, bekend van haar onderzoek naar effecten van lezen bij kinderen en jongeren en een actieve werkvorm waarbij verkenning van praktijkvoorbeelden van leesbevordering in het mbo centraal staan.


Neem deel aan deze bijeenkomst en meld je vóór 15 januari 2016 aan bij Stichting Lezen: bberends@lezen.nl. Medio januari ontvang je het definitieve programma en verdere praktische informatie.


Heb je vragen over het platform leesbevordering mbo? Neem contact op met Peter van Duijvenboden van Stichting Lezen: pvanduijvenboden@lezen.nl.


Graag tot ziens op 29 januari 2016!


Werkgroep leesbevordering mbo – Stichting Lezen – CINOP - ProBiblio