Henri Paul Pellaprat

Wie was Henri Paul Pellaprat ?

Henri Paul Pellaprat, geweldige chef-kok en mede-oprichter van het prestigieuze Le Cordon Bleu School, was in staat om betrokken te raken bij het ​​schrijven en praktijk, zowel in de familie keuken in de grote gastronomische traditie.


Hij werd geboren in 1869 in Saint-Maur-des-Fosses, in Frankrijk. Hij diende zijn leertijd als een banketbakker en dan zoals die op de leeftijd van 12 jaar expertise in vele prestigieuze restaurant van het Belle Epoque als de beroemde Gouden Huis.


Tussen 1919 en 1940 .

In deze periode besteedde hij veel tijd aan het schrijven van boeken, waaronder

Le poisson dans la cuisine français

Cuisine, La - Familiale Et Practique

L'art Culinaire Moderne, La Bonne Table Franaise Et Etrangere

1930

Innovatieve geest, Henri Paul Pellaprat gelanceerd in 1930, met de SNCF, "Trein van de Vissen." Deze trein verliet het station Gare de Lyon in Parijs en maakte haltes naar Marseille te moedigen de Fransen om meer vis te eten. SNCF is de Société Nationale des Chemins de Fer Français Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk.

Henri-Paul Pellaprat overleed in 1952. In de laatste jaren van zijn leven bleef hij zijn talent thuis uit te oefenen namens Het Parijse restaurant Lucas Carton of Lasserre.

Dertig jaar lang was de topkok Henri-Paul Pellaprat verbonden aan de school. Zelf had hij het vak geleerd bij Frankrijks beroemdste gastronoom Auguste Escoffier.


Hapjes proeven

Wij hebben voor jullie:Du barry

crème à la vanille

Bedankt voor jullie aandacht,

Jeroen de Jong

Gerrit Hoekstra

Karel van Dijk