Informatie-bijeenkomst

StinsKracht - 29 september - 20:00 uur - @Het Anker

Meer weten over StinsKracht, buurtverbinders en het online dorpsplein? Kom naar de info-bijeenkomst!

Stinskracht, het burenhulp-initiatief van wijkvereniging WVF brengt wijkbewoners die hulp nodig hebben of hulp geven met elkaar in contact. Dat kunnen praktische klussen in en om
het huis zijn, zoals tuinonderhoud en huishoudelijke hulp, maar ook vervoer naar winkel of ziekenhuis, tijdelijk oppas of ondersteuning bij de computer en administratie.

Op www.stinskracht.nl vindt u binnenkort het online buurtplatform, een digitaal dorpsplein voor én door Westenholtenaren, waarmee we de verbinding in de wijk willen versterken. Voor het versterken van die verbinding (online én offline) zijn we op zoek naar Buurtverbinders (m/v).


Wilt u meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst!

Informatiebijeenkomst StinsKracht

Tuesday, Sep. 29th, 8pm

Ontmoetingscentrum het Anker - Voorsterweg 36 Zwolle

Voor een goede organisatie van de avond is het voor ons handig om te weten met hoeveel belangstellenden we rekening kunnen houden. We willen u daarom vriendelijk vragen u aan te melden; dit kan eenvoudig met een mailbericht aan info@stinskracht.nl, of door op facebook aan te geven dat u aanwezig bent.

Programma info-bijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u een toelichting op StinsKracht en de rol van Buurtverbinders hierin.

Hanneke van Stokkom van Mijnbuurtje.nl presenteert het online buurtplatform-concept en de meerwaarde daarvan voor Westenholte.

Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en opmerkingen en kunt u zich aanmelden als vrijwilliger of (aspirant-) buurtverbinder!

Online dorpsplein in het kort (concept mijnbuurtje.nl)

In de buurt zijn enorm veel hulp, spullen, creativiteit en kennis aanwezig. Maar hoe benut je dit? Hoe verbind je bewoners en partijen met elkaar? Mijnbuurtje.nl traint buurtbewoners als buurtverbinder en geeft ze een online dorpsplein. Dit is een communicatieplatform waarop je alles ziet dat er in je buurt is:

  • hulpvraag en aanbod
  • maar ook alle buurtactiviteiten,
  • verenigingen,
  • nieuws,
  • zorg- en welzijnsdiensten,
  • spullen te koop,
  • winkels, informatie van de overheid,
  • gemeentenieuws
en nog veel meer: net zoals in het echte leven. Hiermee werken buurtverbinders aan een hechtere gemeenschap waarin online maar ook 'op straat' mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden en optimaal de al aanwezige bronnen in hun buurt gebruiken.

StinsKracht

Stinskracht – het burenhulpinitiatief van wijkvereniging WVF, brengt wijkbewoners die hulp nodig hebben of hulp geven met elkaar in contact. Dat kunnen praktische klussen in en om het huis zijn zoals tuinonderhoud en huishoudelijke hulp, maar ook vervoer naar winkel of ziekenhuis, tijdelijk oppas of ondersteuning bij de computer en administratie. Opwww.stinskracht.nl vindt u binnenkort het online buurtplatform, een digitaal dorpsplein voor en door Westenholtenaren, waarmee we de verbinding in de wijk willen versterken.