Psoriasis

Wat is het?

Wat is psoriasis?

psoriasis is an Chronische aandoening / ontstekingsziekte Aan de Huid en betekend'' jeuk''.
Er many different soorten psoriasis. de most voorkomende psoriasis vulgaris is. This Vorm van psoriasis is te herkenbaar Aan de Grote reed plekken op de Huid voldaan schilfers. Het Komt vooral for op ellebogen, knieën, hoofdhuid en onderrug.

Un Normale Huid vernieuwd zich om de maand; un psoriasis Huid has hier but Vier peuter Zes Dagen for nodig. This is 5 tot 8 maal Sneller Dan un Normale Huid, omdat de huidcellen niet de kannen krijgen ohm Volledig visitors te Groeien. ALS de onrijpe huidcellen de buitenste huidlaag bereiken puist zegt Eruit ALS witte schilfers op de Huid sterven op de Huid plakken. De Huid raakt geiriteerd deur sterven versnelde celdelingen en in de psoriasisvlekken doen Zich Dan kleine ontstekingen for.

Daardoor wordt de Huid dik en rood, waardoor many people have laatste van 'jeuk'.Is psoriasis besmettelijk?

psoriasis is niet besmettelijk.

enkel de Aanleg for psoriasis is erfelijk. Dat JE psoriasis developed omdat je ouders Het have is dus niet noodzakelijk. De Kans dat je ook psoriasis krijgt is bij benadering 10%. Psoriasis Kan op Elke leeftijd ontstaan ​​en is DUS niet leeftijdsgebonden, meestal is de Ontwikkeling van psoriasis Tussen Het 10e and the 30e levensjaar. Psoriasis is an huidaandoening waarvan Het Verloop onvoorspelbaar is Betere en slechtere periodes voldaan.


Schoffel wordt psoriasis behandeld?

Vaak Woord psoriasis behandeld voldaan un strong hormoonzalf. This hormoonzalf Grijpen vooral in op de Ontsteking Remmen, but also de aanmaak van bloedvaten en in mindere mate, de celdeling in de opperhuid.


Lichttherapie:

Het is bewezen dat-licht un Groot Deel uitmaakt in de behandeling van psoriasis. Omdat zonlicht more than only 'licht' is en slechts 'licht' wat JE ziet. Het bevat OOK niet zichtbare UV-stralen inclusief UVA en UVB. De Lichttherapie sterven use of wordt for psoriasis maakt use of this stralingen.