Hass and Associates Cyber Security

The Dawn Of Cloud 2,0 og hvorfor Google i gang en priskrig

Hass and Associates Cyber Security The Dawn Of Cloud 2,0 og hvorfor Google i gang en priskrig

Red.anm : Peter Relan er seriell entreprenør -turned -grunnlegger av to inkubatorer : YouWeb ( fokusert på gaming ) , og Studio 9 + ( fokusert på store data , IoT , wearables , og P2P -handel) . Hans inkubasjoner inkluderer OpenFeint , CrowdStar , Hammer og meisel , Spaceport , og Agawi . Før etableringen hans inkubatorer , Peter holdt grunnleggere roller på Webvan og forretninger signaturer , samt administrative roller på Oracle og HP .

Google annonserte nylig opp til 85 prosent reduksjon i priser for sine PaaS og BigQuery tjenester . Like etter AWS og Microsoft fulgte opp. Velkommen til Cloud 2.0 .

Google gjorde dette fordi det kunne

Googles kjerne kontanter motoren er dens betalt nettsøk / reklamebransjen, som genererer nesten $ 4000000000 et kvarter fra 29 prosent netto fortjenestemargin . Amazon kjernevirksomhet , på den annen side , er detaljhandel e -handel , som genererer nesten ingen fortjeneste .

Så Google kan muskel sin vei inn i skyen IaaS og PaaS plass selv om Amazon var pioneren med AWS . Microsoft kan, også, med sine enorme Office og Windows profit motorer . AWS kan godt være en av pionerene innenfor Cloud 1.0 , men det er ikke klart om det kan spille en full-on priskrig med Google og Microsoft - og andre venter i vingene til å slå ned på nye muligheter .

Selv om Jeff Bezos har alltid overbevist gaten at han kan trekke en kanin opp av en hatt , er dette som kommer til å bli en tøffere selger . Men ikke spille mot ham ennå . Det er fortsatt Cloud 2.0 og han kan skaffe seg ting i det rommet . Men tilbake til Google for nå .

Google gjorde dette fordi det måtte

Selv om Google kan gjøre det, hvorfor måtte det ? Som mobil tar av , er Googles vekst på nettet bremse , og det har nye utfordrere , inkludert Facebook , som dreper det i mobilen . Mobil bruk fortsetter å spise bort i skrivebordsbruk, nettleserbrukpå mobil versus app bruken fortsetter å synke , og mobile klikk genererer mindre penger enn stasjonære klikk.

YouTube er absolutt nå genererer inntekter , og Google Docs er sikkert å ta noen deler fra Microsoft Office, spesielt i SMB-markedet . Men gjett hva ? De er i utgangspunktet både sky spiller .

Så neste vekstmotor i fem år er selv kjøre bil, droner eller Google Glass? Usannsynlig. De ATAP ( Advanced Technologies og prosjekter ) gruppene er spennende, men ikke enorme vekst virksomheter ennå . Skytjenester og apps , men er forventet å vokse dramatisk til over $ 100 milliarder av $ 1 billion av utgiftene på programvare .

Så Google må aggressivt oppnå økt markedsandel i skyen markedet . Den trenger å doble ned på skyen spiller som jobber og tilby enda mer i skyen for å fange opp veksten i andre enn nettannonsering der veksten avtar markeder .

Hva betyr dette for innovasjon ?

Priskriger vanligvis ikke lover godt for innovasjon . Det er ofte et signal om at tilbudet er blitt en handelsvare . Men hva det egentlig betyr er at mens Cloud 1.0 er på vei mot vare, er Cloud 2.0 allerede ruste opp - og det vil være forstyrrende igjen .

Så hva kan vi forvente fra gorillaer og de ​​neste Cloud startups ? De er muscling om markedsandeler med Cloud 1.0 . Sikkert vil det være noen innovasjon som Google BigQuery , som kom ut bare i fjor , og er basert på Dremel , Googles interne big- data motor. Men den disruptiv innovasjon vil komme fra startups . Overrasket ?

Hva vil Cloud 2,0 innovasjon se ut?

Det vil være to typer oppstarter i neste generasjon av cloud computing . En vil være startups som utnytter den utrolige kostnadsstruktur Cloud 1,0 bare oppnådd for dem å bygge cloud apps . Av de $ 100 000 000 000 sky markedet , er dette den største kategorien - muligens halvparten av det, ifølge analytikere . Google er allerede der med sine egne sky apps som Google Docs . Både bedriften og forbruker apps vil kombinere med mobil i nye og interessante måter å lage store nye selskaper .

Den andre typen innovasjon vil være fra startups som oppfinne nye Cloud 2.0-tjenester , mens gorillaer fokus på markedsandeler krig av Cloud 1,0 tjenester i IaaS , PaaS og nå Baas .

IaaS innovasjoner vil inkludere programvare definerte nettverk , virtualisering , PC, lagring og sikkerhet fremskritt . På slutten av dagen mobile apps med skybaserte bakstykker er en ny arkitektur . Hvordan vil virtualisering , nettverk, sikkerhet , lagring tech tilpasse seg den mobile epoken ? Se på Fastly , en ny august Capital - støttet Edge Computing CDN bygget nettopp for Mobile arkitekturer . En ny CDN ? Ikke noe vi ser til AWS og Google for . Ennå .

PaaS innovasjoner vil omfatte nye programmeringsmiljøer og web-tjenester som Pantheon som gjør det enklere og raskere å bygge gjennombrudd innhold og app erfaringer . Og Baas innovasjoner vil omfatte ny skybasert back- endene som Kinvey , sammen med data - mining og analytiske tjenester i nettskyen .

Cloud 2.0 vil bli innledet med en flokk av startups allerede nyskapende for den neste bølgen mens gorillaer som kan og må kjempe for Cloud 1,0 markedsandel divvy opp markedet . Deretter blir det en bølge av oppkjøp som Cloud 2.0 selskaper få skala , og Cloud 1,0 gorillaer må skille . Hva tror du? Vennligst kommentar og la meg vite .