Clouds

En de verschillen

Clouds en de verschillen

Clouds en de verschillen.In gesprekken wordt vaak gesproken over DE cloud. Alsof er maar 1 bestaat. Dat is zeker niet het geval. Er zijn verschillende bedrijven die clouds aanbieden. Zo zijn er ook weer verschillende soorten clouds.


Een cloud in het algemeen:

Tot een aantal jaren geleden sloeg je alles nog op op je computer of externe harde schijf. Als je er nu zo over nadenkt had dit erg veel nadelen. Het was erg duur en onbetrouwbaar. Zo betaalde je erg veel geld voor een externe harde schijf. En dan stond er vaak maar 500 gb op. Ook was er een grote kans dat uiteindelijk, je externe -of computer harde schijf kapot ging en dan was je al je foto's, filmpjes en belangrijke bestanden kwijt.

Een cloud gaat al deze nadelen tegen. Een dienst als iCloud is gratis. Ook is een cloud erg betrouwbaar. Zo'n cloud zal nooit kapotgaan of uit elkaar vallen of iets dergelijks. Dit betekend dus dat je altijd, vanaf waar dan ook, áls je een internetverbinding hebt, bij je bestanden kan.


Verschillende soorten clouds:


-Public cloud

-Private cloud

-Hybrid cloud

Clouds

Public cloud: Een cloud maakt het mogelijk altijd, waar dan ook, toegang te hebben tot al je bestanden en data. Een publieke cloud kan dan ook met meerdere mensen gedeeld worden.


Private cloud: Hierbij staat de data op een bepaalde server waar alleen jij bij kan. Dit is het dus het verschil tussen public en private.


Hybrid cloud: Als er meerdere interne en/of externe clouds samen worden gebruikt, wordt er gesproken van een hybride wolk, oftewel hybrid cloud.