Inspiring Education

Disseny, Creació i Avaluació d'Activitats Mediades per TIC

Big image

Dijous 3 de març de 2016 17:00 - 20:00h Escola Virolai

Inspiring Education: Aprendizaje móvil

Trobada de reflexió i networking entre experts i innovadors de l'àmbit educatiu.

Organitza CEL Working, una xarxa de consultors i emprenedors professionals de la innovació en diferents àmbits: socials, culturals, educatius i tecnològics, que estan convençuts que és temps per a una nova educació.

Més informació a:

Objectius de CEL Working

  • Crear un espai per a la reflexió i la innovació amb la fi d'inspirar el futur de l'educació del país.
  • Divulgar les millores pràctiques de referència que poden ser un revulsiu entre la comunitat educativa i els seus prescriptors.
  • Treballar per emocionar i motivar als educadors, fent-les veure que les noves generacions necessiten aprendre amb paràmetres diferents i que revolucionar el sistema educatiu és ja una necessitat prioritària.
  • Demostrar als que tenen poder de decisió que els educadors són professionals disposats a transformar la realitat si se'ls recolza i es confia en ells

Ponència I

M-learning: Una nueva visión del aprendizaje

Isidro Navarro, CEO de Labs4Glass

Ponència en la qual s'exposen les diferents maneres d'aprendre a partir de la realitat virtual augmentada. Exposició de dispositius tecnològics innovadors, concretament ulleres de realitat aumentada. És la part més manipulativa i enfocada en el futur de les escoles i les diferents maneres d'ensenyament de la trobada.

Presentació d'idees en format "Pecha Kucha"

Ponència II

De los usuarios a los creativos digitales: experiencia TIC en la Escola Virolai

Coral Regí, Directora de l'Escola Virolai

Ponència en la qual es fa una introducció de l'escola Virolai, les seves metodologies, els diferents projectes del centre per cicles, explicació de casos reals d'aprenentatge i ensenyament dels alumnes i els/les mestres. Els aventatges i desventatges, així com els canvis i millores qe han realitzat com a docents a les aules. La part més real i enfocada en la situació real de les escoles de la trobada.

Valoració personal

Crec que va ser un acte molt profitós, sobretot de cara al futur com a mestre amb l'especialització de les tecnologies digitals. Les persones que van fer la seva exposició d'idees i ponències eren professionals, tant a la part més pràctica com teòrica, és a dir, casos reals d'aules als centres i casos els quals estan sent analitzats, estudiats i fent una recerca. El format "Pecha Kucha" és, segons la meva opinió personal, una estratègia molt dinàmica i concreta, ja que cadascú només disposa de 6 minuts i 40 segons (cronometrats) per exposar el contingut. Això fa que el públic no es distregui ni s'avorreixi, perquè la concentració no es veu forçada.

Per a mi, va resultar interessant tot el conjunt de recursos i eines per utilitzar amb els alumnes, sobretot les ulleres de realitat augmentada, ja que les vaig poder provar i comprovar que era el més innovador que havia vist fins ara. Penso que aquests tipus d'esdeveniments es comparteixen i es motiva molt poc a formar part del públic, no es promociona el suficient i molts docents de la universitat no informen d'ells ni motiven als estudiants a anar-ne, la qual cosa crec que s'hauria de fer perquè realment dona un punt de vista diferent, més proper a les aules i també amb les tecnologies més innovadores, així com un plus addicional a la formació que estem rebent.