Hass & Associates Online Reviews

Fem satt som du ska hacka pa Cyber mandag

Big image

Enligt en juni 2014 studie av centrum för strategiska och internationella studier, kunde den globala ekonomin sannolikt årliga kostnad från brottslighet nå 575 miljarder dollar. Det är ett stort antal. Här är fem sätt hackare kommer att försöka få dig att bidra till det medan du entusiastiskt söka efter de bästa erbjudandena på Black Friday och Cyber måndag.


Hacka #1--Social Engineering - processen att manipulera människor att ge upp privat information. Några av de mest omskrivna hack i färskt minne har varit socialt konstruerad. Vad är mer benägna... Apples iCloud att hacka eller någon (som Kate Upton eller Jennifer Lawrence) att vara lurade eller gärna "utlåning" sitt lösenord till någon?


Om du checkar ut på en obskyr hemsida här Cyber måndag och webbplatsen ber dig att "bekräfta" de fyra sista siffrorna i ditt personnummer, ska du hacka. Ingen handelsplats måste ditt personnummer, inte ens de fyra sista siffrorna. Begäran kommer att se innocuous, du blir upptagen med att få en affär på att awesome par sällsynta Nike kicks och blir du ett steg närmare till att ha ditt kreditkort spolat eller värre. Motåtgärder--Ge inte upp mer än absolut nödvändigt.


Hacka #2--Phishing - handlingen att lura en online kontohavare finansiell information av poserar som ett legitimt företag. Fick ett mail från Amazan.com? Ja, det inte är Amazon. Titta noga. Thanksgiving är en av de tyngsta phishing dagarna av året, eftersom färre personer betalat att skydda dig från nätfiskeattacker arbetar. Phishing-attacker är faktiskt 336% vanligare på Thanksgiving, vilket betyder att du är mycket mer sannolikt att få en misstänkt e-postmeddelande i Inkorgen på Cyber måndag.


Det finns en anledning Gmail skickas som e-post till din skräppostmapp. Lämna den där. Om du inte ber om det, inte klicka på den! Det finns ingen anledning att ge ut din finansiella information eftersom en bedragare beslutat att skicka en halvvägs anständigt utseende mail. Motåtgärder--, Noga, noga kontrollera som e-postmeddelanden från. Om inte du är säker om en avsändare, är det bäst att undvika att e-post och ta itu.


Hacka #3--"Bedragare grammatik" och allmänna Scamming beteende - om en webbplats har många felstavningar och grammatiska fel, var försiktig. Inget företag som verkligen vill ditt företag kommer att skynda sig för att sätta upp en lista som ser ut som det skrevs av en tredje grader.


Akta er för webbplatser som kräver betalning via banköverföring, eller som kräver du agera omedelbart för att skydda produkten. Konsumentfrågor säger, "akta"agera nu"erbjudanden som berättar om säljaren är en soldat som behöver pengar för ägodelar innan du distribuerar en krigszon eller en nyligen frånskild vilja lasta sin före detta makes tillhörigheter. Denna taktik är ofta bete för att tömma plånboken. För det mesta existerar objekt även inte."


En annan stor bluff är det auktion uppföljande e-hacket. Om du missa ut på en auktion eller tidsinställda deal, ignorera uppföljande e-post med samma erbjudande. Bedragare älskar att spåra auktionssajter och kontakta förlorande anbudsgivare för att rikta dem från säkert köpa miljöer. Om du förlorar ett objekt, gå vidare till en annan auktion. Motåtgärder--Inte handla på webbplatser som ser ut som de var designade av utövare av fonetisk skrift eller webbplatser som skulle ha sett awesome 2004.


Hacka #4--Fake svart fredag annonser - oäkta svart fredag annonser omdirigera dig till platser du inte bör vara, eller kan installera malware/oönskad programvara på din dator.


Alla letar efter de bästa erbjudandena, så cyberbrottslingar älskar att släppa falska Black Friday annonser som lura dig att besöka platser som du annars inte skulle besöka. Om du vill hitta bra Cyber måndag erbjudanden, gå direkt till välrenommerade webbplatser, oavsett om de är leverantörer (Best Buy, Amazon, Walmart) eller betrodd tredje part sammanställare (BFAds.net).


För att skydda dig mot falska annonser, ändra inte upp dina surfvanor från resten av året. Gå direkt till webbplatser i stället för via Google. Walmart är inte säljer en 60" HDTV för $97. Om, av några mirakel, det är en verklig försäljning, du bättre tror det kommer att vara front och center på Walmart.com.Countermeasures--inte söka efter fraser som "Bästa Cyber måndag erbjudanden." Gå inte till webbplatser som du har aldrig hört talas om.


Hacka #5--Webbplats Swap - ambitiösa scammers bygga hela falska webbplatser som liknar chockerande populära återförsäljare. Detta är en mer komplicerad hacka, och ibland mest övertygande - så var uppmärksam. Du får nästan alltid till en falsk webbplats via en sökmotor eller Felskriven. Men ibland falska webbplatser som används i kombination med e-hackor. De mest sofistikerade versionerna är enda sidor som faktiskt länkar till de verkliga platserna så informationsbegäran ser mer legitimt.


Om inte du är säker på en länk, finns det några stora resurser till ditt förfogande. Webbplatser som getlinkinfo.org eller wheredoesthislinkgo.com visar dig exakt där en misstänkt länk går. Fortfarande osäker? Det är troligen falska. Flytta på. Risken för landning en hel del är inte värt kreditkort bedrägeri eller en kredit värdering hit. Motåtgärder--Gå direkt till detaljisternas platser, i stället för genom sökmotorer. Klicka inte på länkar från någon email som du inte kan kontrollera.


Tillräckligt beväpnad med motåtgärder? Jag hoppas det. Detta bör vara en underbar semester säsong för konsumenter och återförsäljare både. Det finns bra erbjudanden att vara hade på Ultra HD apparater (de har kommit ner 84% från förra året). Jag har sett fantastiska erbjudanden på telefoner och tabletter, tala om fantastisk samling av kläder på försäljning i år. Happy Thanksgiving från oss alla på shellypalmer.com - öva säker computing och njuta av semestern.


Mer tips och information? Hass & Associates hjälper dig. Vi leverantörer av nyheter, analys, yttrande, information och tjänster för IT-världen, rollen av teknik för att förbättra organisationen/s inom alla sektorer av näringslivet och det offentliga livet. Vi strävar efter att dela kunskap och kontakt med folket och internet-tekniken. Besök vår sida för mer närliggande ämne.