Trädgårdsturisten

Nyhetsbrev November 2014

Big image

Franska trädgårdar 5-10 juni 2015

Hej trädgårdsvän!


Här kommer ett nyhetsbrev om resan till Frankrike och franska trädgårdar nästa år.


Ja, det börjar bli mörkare men också ljusare i vårt avlånga land. Från norra Sverige har jag sett bilder av vackra landskap klädda i snö mot blå himmel. Idag 23 november 2014 var det en strimma sol, här i Stockholm och det är vackert med träden som nästan är avlövade när grenar och stammar framträder.


Bokningar görs nu för nästa års trädgårdsresor, bland annat till Frankrike i juni - en resa som är ett samarbete med Koloniträdgårdsförbundet. Ju tidigare man bestämmer sig, desto bättre flygpris kan man få. (Prisex. Just nu ca 1400-1600:- t o r Sthlm - Paris)


Här är mer information om denna resa och bilder från Normandie och de vackra trädgårdarna som är med i reseprogrammet. Förutom trädgårdsbesök och goda måltider kommer vi också besöka ostproducent och en äppellund och smaka på fransk cider, och kanske blir det också ett glas calvados.

Ta med en vän, make/sambo, syster/mamma etc...och följ med vettja!

Det är en innehållsrik resa att minnas. Kanske kan du se det som en studieresa för inspiration och motivation för ditt företag, också en möjlighet!

Trädgårdar, "det goda livet" (dvs god mat och dryck) och trevligt sällskap!

Big image

Det här ingår i resan 5-10 juni 2015

Busstransporter

Reseledning / ciceron Ann Larås och ciceron Ulrika Flodin Furås

Hotell 2 nätter I Paris

Hotell 3 nätter i Etrétat vid Normandies kust (bild ovan).

Besök i ca 8 trädgårdar inkl. Claude Monets berömda trädgård i Giverny.

Besök i äppellund och provsmakning av fransk cider.

Besök hos ostproducent, med prisbelönta ostar/Camembert i Isigny Sainte-Mère.

Välkomstdrink

5 mycket goda måltider (2-3 rätters)

Skicka gärna efter reseprogrammet med detaljerna kring resan. I stort sett allt ingår - men ej flyg.

Pris: 14500:- (medlem i Koloniträdgårdsförb. sedan 2013 Pris: 13500:-).

Big image

Programmet i korthet

Resdatum: 5-10 juni, fredag-onsdag.

Vi börjar vårt reseäventyr med ett innehållsrikt dygn i Paris, och besöker mindre kända gröna oaser; moderna parker och stadsodlingar. Vi får träffa odlare genom Ulrikas kontaktnät och äter lunch i det gröna. Ulrika Flodin Furås är chefredaktör för tidningen Koloni och författare till boken "Gatsmart odling".


På söndagen -dag 2, reser vi västerut med vår buss mot det vackra landskapet Normandie, där många privata trädgårdar öppnar sina grindar för oss. Vi börjar med den mest kända av dem alla; konstnären Claude Monets trädgård i Giverny, där vi får en visning av en kunnig guide innan vi promenerar runt på egen hand i trädgården. Resten av resan är vår utgångspunkt vid kusten, där vi bor på det trevliga hotellet Dormy house som ligger högt upp på kalkstensklippan med storslagen utsikt över byn, stranden och havet. Vi äter goda middagar och luncher både tillsammans men också på egen hand. Från kusten gör vi dagsutflykter till trädgårdar av alla sorter; bl a till en av Frankrikes vackraste köksträdgårdar på ett slott norrut. Vi promenerar runt i den norska prinsessan Greta Sturzas rikblommande trädgård Vasterival, och besöker en av trädgårdslegenden Gertrude Jekylls vackra trädgårdar, Bois des Moutiers, där vi också får en visning i huset ritat av arkitekten Edwin Luytens. Vi hälsar på hos två landskapsarkitekter på landsbygden som har en ovanlig trädgård med böljande häckar, ängar - perfekt färgkoordinerade perennrabatter, fruktlund och en plantskola med försäljning. Rosor finns det i de flesta trädgårdar i Normandie. En dag provar vi fransk cider hos en producent med äppellundar. Vi besöker också en osttillverkare i trakten kring Camenbert. Goda franska viner till våra måltider, ingår i resans pris vid några måltider.


Reseprogrammet är klart.

Är du intresserad av resan, klicka här och kryssa Frankrike 2015, så mejlas programmet till dig.

Det blir en resa med guldkant, rikt innehåll och många vackra upplevelser.

Flyg ingår inte. Trädgårdsturisten tipsar om prisvärt flyg tur till Paris/flygplats Orly. Just nu exempelvis kostar en flygresa med prisvärda Norwegian airlines från Stockholm ca. 1500:- 5+10 juni 2015. Länk här!

Big image
Big image
Big image
Big image
Big image
Big image
Big image