NIJMEGEN

Est 15.n.Chr.

Nijmegen in een Notendop.

Nijmegen, de ouste stad van Nederland. Nijmegen heeft een rijke geschiedenis en dat is te proeven aan de geur en de sfeer.
Big image

Het Saalien

Ongeveer 200.000 jaar geleden tijdens Het Saalien, ook wel bekend als de eenaarlaatste ijstijd, is een bewegende gletsjer ten hoogte van het huidige Groesbeek/Ubbergen (stadsdeel van Nijmegen) tot stilstand gekomen. Deze gletsjer heeft een stuwwal met onder andere zwerfkei en keileem achtergelaten die ook wel de nederrijnse heuvelrug wordt genoemd. Archeologen doen de dag van vandaag nog steeds opgravingen van organismes die in die tijd geleefd zouden moeten hebben.
Big image

Het valkhofpark rond 1900.

Het stukje romeinse rijk dat intact is gebleven na vele oorlogen in het midden oosten van ons Nederland. Dit beeld geeft goed weer op wat voor een manier de nijmegenaren hun stad koesteren.
Big image

Plattegrond

Big image

De waal + bruggen.

De waalbrug is een van de eerste boogbruggen van Nederland en al bijna 100 jaar oud (1e brug van boven). De spoorbrug volgde al snel, het maakt treinverkeer mogelijk naar over de rivieren (middelste brug). De derde brug die gebouwd is staat symbool voor "de oversteek".

De oversteek is een project die Lent en Nijmegen laat samensmelten doormiddel van infrastructuur en woningbouw. Dit maak Nijmegen een van de snelst groeiende steden van Nederland.
Big image

Nieuwbouw: Poppodium Doornroosje + 350 studentenwoningen.

Doornroosje is hét poppodium van Nijmegen. Al meer dan 50 jaar werden concerten gegeven in het voormalig jongerencentrum aan de Groenwoudseweg aan de rand van het centrum van Nijmegen.

Sinds oktober 2014 is de geest vanuit het oude doornroosje naar het nieuwe doornroosje verplaats. Het nieuwe gebouw biedt het poppodium meer cappaciteit en betere accoustiek dus meer mogelijkheid voor geluidsqualiteit. Er zijn 350 studentenwoningen gebouwd boven op het half-ondergrondsepoppodium.

Bezoekers van buiten Nijmegen hoeven geen nachtbus of taxi meer te pakken want je kan nu bewijze van spreken vanaf de voordeur de condecteur horen fluiten.
Big image

De vierdaags + festival

De Nijmeegse vierdaagse behoort tot een van de grootste evenementen van Nederland en zelfs van de wereld. Wat ooit begonnen is als een millitaire mars is uitgegroeid tot de grootste wandeltocht van de wereld. Vier dagen lang, 50/40 of 30 kilometer per dag, met wandelaars uit onder andere China, Israel en Amerika die samen wandelen op weg naar wedren, de finish.

Naast het wandelen kunnen de wandelaars, supporters en belanghebbende genieten van een drankje en een hapje tot diep in de nacht bij meer dan 50 podia en talloze evenementen in de hele stad en omgeving.