Cazare

Cum sa gasesti Cazare Online

Ce Trebuie sa Stii pentru a face Rezervare Online

Chiar daca poate parea atragator, sa faci rezervare pentru camera de hotel online poate avea propriile provocari. Un portal turistic care va ofera posibilitatea de a face rezervare online trebuie sa ofere urmatorele informatii de baza:

- sa puteti face rezervare in timp real;

- sa permita schimbarea datei si anularea rezervarii online;

- tarifele ar trebui sa indice clar ce curs este utilizat, daca pretul este pe persoana sau pe camera si ceea ce este inclus si ce nu este inclus tarif, iar daca anumite taxe nu sunt incluse, ce valoare au acestea;

- informatiile legate de localizarea unitatii de cazare respective trebuie afisate pe pagina cu descrierea unitatii de cazare respective. Acest lucru va poate ajuta sa estimati distanta de la hotel la anumite obiective turistice si cea fata de aeroport;

- toate informatii referitoare la hotel (precum facilitatile si tarifele de cazare) ar trebui localizate pe fiecare pagina dedicata hotelului;

- imagini cu hotelul respectiv;

- calitatea exprimata in numarul de stele acordate unitatii de cazare respective, ratingul acordat de utilizatori si review-urile consumatorilor;

- daca rezervarea hotelulul online are un anumit program de membership prin care poti castiga puncte sau anumite privilegii.

Aceste criterii le urmareasc si eu atunci cand urmeaza sa caut cazare pentru vacanta sau pentru o deplasare in interes de serviciu. De exemplu, ultima oara am cautat cazare Busteni si am gasit ceea ce cautam pe Internet, iar alegerea s-a dovedit a fi una foarte inspirata.

Iata si o lista de lucruri la care ar trebui sa fii atent atunci cand faci rezervare la hotel. Astfel, probabilitatea de a te confrunta ulterior cu lucruri neplacute scade semnificativ:


  • ai vazut hotelul respectiv pe o harta si ai inteles localizarea sa exacta?
  • stii care este tariful de cazare practicat, in ce este exprimat si daca este oferita suma pe persoana sau pe camera?
  • tariful include totul sau mai exista taxe, subtaxe, impozite etc. pe care va trebui sa le platiti in plus? Cate sunt costuri suplimentare, in cazul in care acestea chiar exista? Mai exista si alte cheltuieli obligatorii pe care este posibil sa fiti nevoiti sa le mai platiti?
  • aveti micul dejun inclus? Si daca da, este gatit sau stil bufet suedez?
  • este rezervarea ta garantata? Va fi retinuta si daca ajungi mai tarziu?
  • esti sigur in legatura cu tipul de camera si configurarea patului pe care o vei primi?
  • care este politica in cazul in care vrei sa anulezi rezervarea?
  • etc.Avand in vedere ideile de mai sus, cresteti spectaculos sansele de a face o alegere buna atunci cand rezervati online o camera de hotel.

Big image