Reisfolder Keulen

M3A

Geschiedenis van Keulen

De naam van de stad Keulen gaat terug op de Romeinen, die er de nederzetting Colonia Agrippina hadden. Voor die tijd woonden er de Eburonen en de Romeinen noemden hun nederzetting op een eilandje in de Rijn Oppidum Ubiorum. De Romeinen vestigden er hun gouverneurszetel voor de provincie Germania Inferior, waaronder ook de nu Nederlandse gebieden ten zuiden van de Rijn en grote delen van België vielen. De nederzetting groeide uit tot een flinke stad. De latere echtgenote Julia Agrippina van keizer Claudius werd er geboren toen haar vader Germanicus in Oppidum Ubiorum was gelegerd. Ter ere van haar werd de stad omgedoopt tot Colonia Claudia Ara Agrippinensium en ommuurd.

De drie leukste winkels

Voor een weekend in de sfeervolle winterse weken voor kerst boekt u een hotel in het centrum van Keulen. Van hieruit loopt u heel gemakkelijk naar de winkels en kerstmarkten in Keulen enDe Schildergasse vormt samen met de Hohe strasse de hoofdwinkelstraat van Keulen enHet gebied rond de Pfeilstrasse stond voorheen bekend als de rosse buurt. Dat is vandaag de dag wel anders!

Vier addressen voor leuke locaties.

t Belgisches Vierteil is een wijk met een wat uitgestrekter karakter dan de binnenstad. Ontdek unieke modeboetiekjes in de leuke straatjes in het Belgisches Vierteil: de Brüsseler Strasse, Brüsseler Platz en Rathenauerplatz. De Breite strasse vormt samen met de Ehrenstrasse een leuke winkelstraat met een dorpse sfeer. Je vindt teven de winkelcentra WDR-Arkaden en Opern Passagen in deze straat. De hoofdwinkelstraat van Keulen wordt gevormd door de Hohe Strasse en de Schildergasse. De Pfeilstrasse en Friesenwall vormen samen met de Mittelstrasse het toneel voor designershops, afgewisseld met goede hotels en restaurants.