CKLsports

Women Fit Club

7 redenen om mee te doen aan met CKLsports Women Fitclub!!!


1.Zeer effectief
Snelwandelen is de meest efficiënte manier om hart en bloedvaten in een optimale conditie te brengen. Dertig minuten lopen per dag, vier keer per week, zorgt binnen de kortst mogelijke termijn voor een uitstekende fitheid.

2. Ontspanning
Snelwandelen is de best mogelijke methode om te ontspannen. Dertig minuten snelwandelen doet wonderen tegen opgelopen stress. Het feit dat je getrouwd bent, een paar jonge kinderen en een baan hebt, betekent nog niet dat je geen tijd vrij kan maken om te lopen. Juist dan is het belangrijk om tijd voor jezelf vrij te maken, even alleen te zijn en te ontspannen. Een lichte ontspannen training is daar uitermate geschikt voor.

3. Afvallen
Snelwandelen is een perfect onderdeel van elk afslankprogramma. Er zijn slechts weinig activiteiten te bedenken die sneller calorieën verbranden.


4. Flexibel Snelwandelen is een heel flexibele manier van trainen. Je kunt te allen tijde in je eigen tempo meewandelen


5. Hart- en vaatziekten

Regelmatig lopen is een van de beste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Op deze manier kun je bloeddruk en rustpols verlagen, je ‘goede cholesterol' (HDL) verhogen en op een gezond lichaamsgewicht blijven.

6. Sterke botten
Spieren trekken tijdens de inspanning aan de botten, waardoor er meer botweefsel wordt aangemaakt. Dit is een belangrijk gegeven in de strijd tegen botontkalking, die dus het beste kan worden tegengegaan door veel te sporten en gezond te eten.

7. Gezonde huid
Lopen geeft een gezonde huid. Volgens dermatologen bevordert lopen de bloedcirculatie naar de huid waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het vermindert ook de hoeveelheid onderhuids vetweefsel.


Snelwandelen doet wonderen !!!

Schrijf je in

Maandag 06.30 uur - 07.30 uur


woensdag 06.30 uur - 07.30 uur