Веронаука

Основна Школа " Душан Радовић ", Ниш

Радосна Вест...

"А доношаху му и дјечицу да их се дотакне; а кад видјеше ученици, забранише им. А Исус дозвавши их рече: Пустите дјецу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије. Заиста вам кажем: Који не прими Царство Божије као дијете неће ући у њега." (Лк.18:15-17)


" Јер Бог тако завоље свијет да је Сина својега Једнороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни.

Јер не посла Бог Сина својега на свијет да суди свијету, него да се свијет спасе кроз њега. " (Јн.3:16-17)

Зашто је битно да деца уче Веронауку?

Зато што ми Православни Хришћани верујемо да се наше постојање не завршава одласком са овог света, већ да нам је Бог припремио много узвишеније и радосније битисање у Вечној заједници са Њим. Зато није довољно да будемо пасивни посматрачи и млаки Православци, већ да узмемо учешћа у животу Цркве и осетимо предукус Царства Божијега на Светој Литургији, сједињујући се са Господом кроз Свете Дарове Тела и Крви Његове, тј. кроз Свето Причешће и све то пренесемо у свој свакодневни живот, да живимо достојно свима који су нам предходили и своје животе из Љубави посветили Христу.

Господ позива све нас да узмемо учешћа у заједници Свете Тројице кроз Њега, на нама је да ли желимо да се одазовемо на Његов позив. Нека наша деца искористе прилику коју ми нисмо имали, да се уче молитви, доброти, смирењу, љубави, да стекну здраве навике и постану добри људи, несебични, радосни и пуни љубави. Да науче како да се изборе са свим проблемима и да чврсто стоје на својим ногама.

Big image
Црква као брод Спасења