RECURSOS DIDÀCTICS MUSICALS

PER L'AULA - MESTRES i PROFESSIONALS DE L'EDUCACIÓ -2019/20

DIRIGIT A:

Tots aquells professionals del món de l'educació general i de l'educació artística en particular (mestres d'Ed. Infantil, Primària i Secundària, mestres de música, músics, ballarins, professionals de les arts escèniques, moviment, teatre, psicòlegs, pedagogs o treballadors socials) que vulguin conèixer i desenvolupar processos creatius per a l'aprenentatge de la música i les arts escèniques.

DESCRIPCIÓ:

El present curs té com a objectius proporcionar un repertori de recursos i procediments que obrin la curiositat del mestre/a il'inspirin per crear els seus propis. Són sessions per aprofundir en les diferents estratègies didàctiques i la seva aplicació. Tenen com a focus principal el desenvolupament de la creativitat i l'aprenentatge musical mitjançant la música i el moviment. Les classes són bàsicament pràctiques amb fonamentació teòrica. Durant aquestes es proporcionarà el material treballat amb el propòsit de fixar i ampliar la informació rebuda. El curs consta de tretze sessions independents de dues hores, cadascuna de les quals tractarà un tema i una etapa educativa:


PROPOSTES PER AL CURS 2019-20


Sessió 9. Tècnica, salut i entrenament de la veu, mètode Estill Voice Craft

14 de març de 9:45 a 11:45

Olga Lopez, àmbit general

Aprendrem a conèixer el nostre aparell fonador per tal de cuidar-nos la veu i treure’n el seu potencial per mitjà de diferents recusos i exercicis vocals.


Sessió 10. El paper de la imaginació dins les sessions

14 de març de 12:00 a 14:00

Ana Quílez, àmbit infantil i primer cicle de primària

La imaginació ens pot ajudar a prendre rols, crear històries, sons, maneres de moure'ns... Pot ser una gran aliada per a qualsevol procés d'aprenentatge. En aquesta sessió en veurem alguns exemples.


Sessió 11. Boom boom boomwhackers!

18 d’abril de 9:45 a 11:45

Veronika Kinsky, àmbit de primària i secundària

Idees per fer jocs grupals, improvisacions, acompanyament de cançons, dramatitzacions, etc amb els tubs de colors més versàtils!


Sessió 12. Fem música amb els contes tradicionals

18 d’abril de 12:00 a 14:00

Veronika Kinsky, àmbit d'infantil i primer cicle de primària

Els contes tradicionals ens serviran d'inspiració per crear música amb instruments, cantar, explorar els moviments i deixar anar la nostra imaginació.


Sessió 13. La comunicació: música i cos

9 de maig de 12:00 a 14:00

Clara del Ruste, àmbit general

La feina de docent implica un desig de comunicació amb l’altre. En aquest taller veurem com la veu cantada, la veu parlada i l’expressió corporal són grans eines per fer més efectiva la nostra comunicació amb els alumnes i veure’ns a nosaltres mateixos com a “artistes de l’aprenentatge”.

PROFESSORAT:

Marta Canellas - Pedagoga de la Música i el Moviment (Universitat de Viena), violoncel·lista i art-terapeuta transdisciplinària. Professora del Conservatori professional El Musical de Bellaterra.

Dra. Susana Pérez - Psicòloga i ballarina. Professora de la Facultat de Psicologia, Cièncias de l'Educació i l'Esport de Blanquerna-URL.

Ana Quílez - TÍtol Superior de Piano i de Pedagogia Musical. Màster d'Investigació en Musicologia i Educació Musical. Formació Willems i en Rítmica Dalcroze.

Veronika Kinsky - és pianista i professora de Rítmica i Pedagogia Musical Elemental a la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena. Té una àmplia experiència en el món de l'educació infantil i primària, així com en la formació continuada de mestres i docents de música.

Santi Serratosa - Graduat en música moderna pel Conservatori del Liceu. Va continuar els seus estudis superiors com a bateria al Drummers Collective de Nova York, l’any 2001. Màster en Musicoteràpia per l’UPF. És professor col·laborador del Màster de Musicoteràpia de la UB i formador en els cursos de formació continuada de la UVic. Combina la seva tasca com a músic (Asstrio, Gossos) amb la musicoteràpia i la percussió corporal, disciplina amb la qual dirigeix la SSM BigHand.

Olga López - Cantant i entrenadora vocal en la metodologia Estill Voice Training System (Certified Master Teacher), Actualment, dirigeix i desarrolla un projecte propi: “La veu, l’instrument màgic”, amb la intenció de promoure i investigar la técnica EVT amb nens i adolescents.

Luis del Barrio - Mestre d'educació musical. Professor Associat del Departament d'Expressió Musical de la Facultat d'Educació (Universitat de Saragossa). Bachelor Dalcroze a Barcelona. Director del Màster en Musicoteràpia de la Universitat de Saragossa. Doctor en Formació de Professorat per la UB.

Violant Olivares -Mestra de Música i Moviment a l’escola Fluvià (Barcelona). Formadora i creadora de projectes pedagògics al Servei Educatiu de L'Auditori i del Palau de la Música. Llicenciada en Guitarra, Postgrau en Comunitat Sorda, en Treball Corporal Integratiu i Mòdul d'EducArt. Formada en metodologies actives, impulsora de projectes interdisciplinaris de transformació a través de les Arts i del projecte d’ukelele a l’escola. Certificada en Orff-Schulwerk a San Francisco (Califòrnia) i en Educació musical primerenca segons la MLT d’E. Gordon. Integrant de l'Ensamble de música llatinoamericana En Clave de Son. Combina la seva tasca docent amb cursos de formació de formadors arreu del país i Mèxic.

Eduard Hernández - Llicenciat en Guitarra i màster de Pedagogia per a Escoles de Música a la UAB. Multiinstrumentista, arranjador, productor i especialista en música tradicional mexicana. Integrant de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona, del Quintet de música iberoamericana En Clave de Son, de l'Ensamble de música antiga Tente en el aire i del Mariachi México Folklórico. Combina la seva activitat concertística amb la seva tasca docent a escoles de música i com a formador a tallers d'ukelele per a infants i adults.

Júlia Pérez - Violoncel·lista del Mètode Suzuki. El 2014 s’endinsa en l’aventura de fer música per a nadons tot realitzant la formació SECE. És professora de violoncel i directora de les orquestres de corda de GRESOL International-American School.

Clara del Ruste - Actriu. Cantant. Professora de teatre. Directora i creadora de teatre per tot tipus d'edats. Emprenadora de propostes.

Núria Palau - Mestra, compositora, pianista. Es defineix com a artista interdisciplinaria. Professora de piano pel Conservatori del Liceu, Llicenciada en Belles Arts i mestra d’educació musical per la Universitat de Barcelona, Bachelor en rítmica J-Dalcroze al Conservatori El Musical de Bellaterra. És professora del Postgrau de Música, Creativitat i Moviment (Universitat Ramon Llull – El Musical, Bellaterra) i docent en l’especialitat de música i arts a l’Escola GEM de Mataró. És autora de materials didàctics, contes i músiques a Bellaterra Música Editorial.

Ferran Badal - Títol Superior de Música en l’especialitat d’interpretació en Jazz i Música Moderna (ESMUC, 2012), Diplomatura en interpretació de flauta clàssica (Bruc, 2002), Recerca internacional entorn la música, l’educació i la comunitat (2013-14). Formació en diferents metodologies interpretatives i pedagògiques i expert en Soundpainting.

Dra. Ruth Schneidewind - Cap del departament d’Educació Elemental de Música i del curs “Elementary Music Making” de la Universitat de Viena. Didàtica de la improvisació. Autora de llibres infantils. Ha publicat en revistes. Dóna Tallers i conferències a Alemanya i a l'estranger. Presidenta de l’EMP-A. Tesi doctoral sobre "La realitat de l'elaboració elemental de la música".

PREU:

Cada sessió: 30 Euros
8 sessions (16h): 210 Euros

9 sessions (18h): 225 Euros

10 sessions (20h): 240 Euros

11 sessions (22h): 253 Euros

12 sessions (24h): 260 Euros

13 sessions (26h): 265 Euros


-Curs Reconegut per a Docents del Departament d'Ensenyament si t'apuntes a 8 sessions o més ( i tens usuari XTEC). Codi GTAF: 0840480
-Curs Bonificat per a empreses

-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.


Cursos impartits a:

El Musical - Centre Autoritzat de Grau Professional de Música

c/ Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat