Fotografii de Vacanta

Vacanta

De ce nu o sa fiu niciodata un fotograf de vacanta profesionist

Sunt destul de invidios pe cei care fac fotografii de vacanta superbe. Eu de exemplu am gasit cazare pe www.BaileHerculane-Cazare.ro si am decis sa plec in aceasta statiune alaturi de cei dragi. Exista acolo un peisaj semi-urban deosebit de interesant care merita fotografiat. Sunt colturi de rai si locuri care probabil l-ar fi inspirat pe Bacovia si care chiar merita atentia oricarui fotograf amator sau pasionat.


De fiecare data imi spun ca indiferent ce se va intampla trebuie sa lucrez la a-mi imbunatati performantele in acest sens.


Fac pasi mici si se pare ca mi-am imbunatatit tehnica in multe moduri. Am inceput sa inteleg compozitia, insa inca ma lupt pentru a putea captura cea mai buna lumina (de foarte multe ori imi imaginez ca ceva este in neregula cu camera mea).


In orice caz, nimic dintre toate aceste lucruri nu conteaza prea mult...


Nu voi fi prea curand un fotograf grozav pentru ca intodeauna fac pozele aflandu-ma in miscare.

Am doi copii.

Am foarte rar timp sa pregatesc cadrul in care voi face fotografia respectiva.

De fapt, de multe ori fac fotografia cu o singura mana, in timp ce o car pe cea mica in brate si incercand sa o impiedic sa apese chiar ea butonul.

Sa incerc sa le fotografiez pe cele mici in vacanta este cel mai dificil. Nu vor sa stea nemiscate si trebuie sa ma misc repede, sa setez luminozitatea semi-automat pentru ca ele se misca din cadru chiar mai repede decat ar face-o un iepure. Si astfel risc sa ratez momentul.


Daca si tu esti un fotograf care surprinde momentul din mers, iata cateva ponturi pentru a captura cea mai buna fotografie posibila.


1. Intelegeti compozitia

Sa stiti cum functioneaza liniile de forta si ceea ce face cat mai echilibrata compozitia este foarte important. Imediat ce ai ajuns intr-un loc nou, gandeste imaginea in acesti termeni si abia apoi apasa pe buton.


2. Foloseste setarile semi-automate

Asa ca foloseste fie viteza Aperture, fie Shutter. Astfel, lucrurile sunt aproape facute pe jumatate pentru voi si nu trebuie sa gandesti la fel de mult ca in cazul in care ati face treaba manual.


3. Exerseaza

Incearca sa faci fotografi cu o mana, in timp ce cu cealalta ii hranesti pe cei mici sau ii tii in brate. Este incredibil ce vei fi capabil sa faci. Poti incerca sa faci acest lucru si cu telefonu.


4. Incearca sa te trezesti de dimineata

Ha! Ce inseamna sa incerci, cei mici sar deja de la ora 6 dimineata asa ca probabil deja ai ratat oportunitatea de a fi singur. Daca esti suficient de norocos ca cei mici inca sa doarma, atunci iesi si fa poza pe care iti doreai!


5. Editeaza

Bah! De parca ai avea timp pentru asa ceva. Insa fa macar basicul, apasa butonul de auto-corect.


Big image