Zonnu

Bent u ook voor een 'schoon' geweten?

Nieuwsbrief van dé energiemaatschappij van Nederland, december 2015

Voor u klaar ligt de nieuwste uitgave van de nieuwsbrief van Zonnu. In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de goede dingen die Zonnu dankzij u heeft kunnen ondernemen. Het nieuwste product van Zonnu wordt geïntroduceerd. Het laatste nieuws in de zonne-energie markt beschreven en de afgeronde zonneweide projecten van Zonnu.

Uit 100% zonne-energie opgewekte stroom!

Doormiddel van uw investering heeft Zonnu het weten te realiseren om meer zonneweides te creëren. Hierdoor kan Zonnu als eerste energiemaatschappij in Nederland 100% zonne-energie opgewekte stroom leveren. Dit is gerealisseerd door samenwerking met verschillende grote installateuren. De grootste zonneweide in Nederland, te Gennep, is het laatste puzzelstuk in de onderneming. Deze zonneweide staat garrand voor ruim 5000 huishoudens.
Big image
Big image

Frankrijk opent grootste zonnepark van Europa

Frankrijk heeft dinsdag het grootste zonnepark van Europa geopend. Het park ter grootte van driehonderd voetbalvelden biedt plaats aan bijna een miljoen zonnepanelen.

Het zonnepark in de Franse gemeente Cestas produceert elektriciteit voor een stad van zo'n 300.000 inwoners.

Ter vergelijking: de vierde gemeente van Nederland, Utrecht, telt zo'n 335.000 inwoners. Eindhoven, dat de vijfde plaats bezet, heeft er zo'n 225.000.

Volgens directeur Xavier Barbaro van exploitant Neoen bewijst het park dat zonne-energie "nu in staat


Kosten

Het park kostte ongeveer 360 miljoen euro. De zonnepanelen zijn geproduceerd door drie Chinese bedrijven en werden geplaatst door de Franse multinational Schneider Electric.

Per dag werden er zo'n 15.000 panelen geplaatst om het project binnen de geplande tijd te voltooien.

bron: http://www.nu.nl/buitenland/4175651/frankrijk-opent-grootste-zonnepark-van-europa.html

Afgeronde projecten Zonnu

Afgelopen jaar zijn er veel projecten aangegaan om 100% zonne-energie opgewekte stroom te kunnen leveren. De grootste en belangrijkste projecten worden toegelicht.


Breda

In Breda Princenhage en tussen de snelweg lag een groot stuk lang dat verwaarloost werd. In samenwerking met meer dan 600 initiatief nemers. Burgers kregen de mogelijkheid om mee te investeren voor een bedrag van 450 euro kon één zonnepaneel worden gefinancïeerd. Hierop wordt een redenement van 4 - 6 % gegeven.


Eersel

In Eersel heeft Zonnu in samenwerking met Vencomatic Group gewerkt aan het creëren van het energie zuinigste campus van Nederland. Het dak is volledig voorzien van zonnepanelen. Totaal gaat het om 5712 zonnepanelen.


Gennep

Aan het begin van het laatste kwartaal van 2015 heeft Zonnu in samenwerking met Sunnic de Zonneweide te Gennep gestart. Doormiddel van deze weide kan Zonnu voldoende energie genereren om u te voorzien van 100% door middel van zonenergie opgewekte stroom kunnen leveren.

Met vriendelijke groet,

Teun Steenbergen

Commercieel medewerker

SRV2C 334039

Hanzehogeschool Groningen

te.steenbergen@st.hanze.nl

Zonnu

Dé energiemaatschappij van Nederland. Verantwoordelijk voor uw 'schone' geweten door middel van uit 100% zonne energie opgewekte stroom.