Distincțiile revistei Itaca

pentru literatură - diaspora, anul 2015

Big image

Organizator Centrul de promovare “ITACA” – Dublin în parteneriat cu Grupul Media SingurOrganizator: Centrul de promovare “ITACA” – Dublin în parteneriat cu Grupul Media Singur

https://www.facebook.com/sufletromanescdublin


Începând cu anul 2015, revista Itaca acordă distincția pentru Cartea anului la două secțiuni, poezie și proză (literatură), pentru scriitorii de limbă română stabiliți în afara granițelor României.

Juriul va fi format din redactorii revistei Itaca (Dorina Șișu – Irlanda, Gabriela Căluțiu Sonnenberg – Spania, Emanuel Pope – Anglia, Mihók Tamás – Ungaria/România, Emanuel Stoica – Suedia și Viorel Ploeșteanu – Irlanda) și Felix Nicolau (România), Dorina Brândușa Landen (Suedia)


Condiții de participare:

- Autorii vor trimite pe adresa revistaitacadublin@gmail.com pdf-ul cărții pe care doresc să o introducă în concurs și un exemplar tipărit la adresa 32 Exchange Hall, Belgard Square North, Tallaght, Dublin 24, Ireland, carte apărută obligatoriu în anul 2015, la orice editură din țară sau străinătate, în limba română.

- Nu pot participa volumele apărute la edituri online.

- Un autor poate trimite numai un volum de proză și/sau unul de poezie.

- Participanții vor trimite și o scurtă prezentare de autor, incluzând adresa de reședință.

- Trimiterea pdf-urilor și a exemplarelor tipărite se încheie pe data de 31 decembrie 2015, câștigătorii fiind anunțați pe data de 25 martie 2016.

Jurizarea se face în două etape. În prima etapă sunt evaluate toate cărțile primite, cu valori de la 5 la 10, urmând ca în finală să intre, în urma punctajelor obținute, câte trei volume pentru fiecare secțiune. Finalistele vor fi anunțate public cu două săptămâni înainte de stabilirea câștigătorilor, care se vor desemna prin acordarea de către fiecare membru al juriului a următoarelor punctaje: 5 puncte pentru prima preferință, 3 puncte pentru cea de-a doua și 1 punct pentru cea de-a treia.

Distincțiile câștigătorilor:

- Câștigătorilor li se va publica, în cursul anului 2016, câte un volum de proză, respectiv poezie, cu sprijinul Centrului de promovare “Itaca” - Dublin.

- Pe lângă recunoașterea valorii scrierilor, câștigătorii vor primi diplome care să ateste acest fapt și articole de impresii și prezentare a volumelor (din partea membrilor juriului), publicate în revista Itaca, precum și în alte reviste de cultură din România.

- Alte premii oferite: cărți ale membrilor juriului, o monedă din argint de un dolar SUA, din anul 1922 (la proză), o colecție de monede vechi de peste o sută de ani, irlandeze (la poezie) etc.

Vom face public frecvent, prin toate mijloacele media de care dispunem, numărul și numele volumelor participante.
REVISTA ITACA

Revistă de cultură a scriitorilor de limbă română din afara granițelor țării

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/REVISTAITACADUBLIN

http://hopernicus.falezedepiatra.net/CentruldePromovareaCulturiiDUBLIN/

Big image
Big image