Jeugdculturen door de jaren heen

Merel Stekelenburg en Myrthe Velzel klas: K2A

de jaren 50: de nozems

In Jaren 50 had je losgeslagen jeugd. Ze heten de nozems Een Soort van motorbende sterven Altijd vonden dat zij De Beste Waren. Ze Beheren Hun Eigen Geld en DOEN wat Ze Willen. Ze Zijn vervelend en Doen alsof ZE de baas boven alles Zijn.
Big image
Big image
Big image
nozems pakken tassen af

de jaren 60 en 70: de hippies

in deze tijd ging alles om vrede en liefde. alles moest rustig zijn en vredig. ze waren heel erg tegen oorlogen. en protesteerde daar fel tegen. ze droegen felle kleding en waren heel vrolijk.
Big image
Big image
Big image
1960s Hippies

de jaren 80: punkers

In de jaren 80 zijnde punkers helemaal in. Ze hebben een hele aparte kledingstijl. Ze wouden een samenleving die voor iedereen gelijk is. Dat vonden ze allemaal heel belangrijk.
Big image
Big image
Big image
Boogie Punkers "Shout"

de jaren 90: gabbers

In de jaren 90 waren de gabbers helemaal populair. Ze hakken op hardcore en ze zijn vaak kaal. Ze houden van feestjes. Gabber betekend maatje. De muziek waar ze op dansen heet gabberhouse
Big image
Big image
filmpje over gabbers
Big image

Jaren 2000: Urban

Eigenlijk wordt er met urban straatcultuur bedoeld het begon in Amerika ze hebben ook een eigen kledingstijl die bestaat uit bling bling en baggy broeken. In Nederland was keizer heel bekend in die tijd.
Big image
Big image
Big image
101Barz - Studiosessie 165 - Keizer

Jaar 2010: Skaters

Skateboarden is ontstaan door surfers die wouden surfen op het land. Het skateboard is heel populair je kan er tricks en stunts mee doen nu wordt het longboard ook heel populair. Een bekende skater is Tonny Hawk.
Big image
Big image
Big image
two kids skaters pro